Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca'nın dünü ve bugünü" konulu fotoğraf sergisi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Postane Sokağı'nın kapatılmasına gelen tepkiler...
Belediye eliyle kent merkezinde devam eden çalışmalar kapsamında Postane Sokağı'nın araç trafiğine kapatılmasına gelen eleştirilere yanıt veren Yemenici, "O sokak yalnızca araç trafiğine kapalı, yaya trafiğine açık. Dere ıslahı gerçekleştirdik. Bu çalışmada bir çok köprüyü yeniden yaptık. Tabii en öndeki köprüyü yapmamız için Aydınlar ailesine ait olan binayı bir takas yoluyla kamulaştırmamız lazımdı, yoksa köprüyü yapamıyorduk, ıslahı gerçekleştiremiyorduk. Mevcut inşaatın başladığı yeri aile büyüklerimizle oturup takas yaptık, takas yoluyla kamulaştırdık.” şeklinde konuştu.

"Önceki dönemlere laf atmak anlamında değil ama..."
Postane Sokağı'nı da kapsayan bölgede devam eden çalışmalarla ilgili imar planının Eski Başkan Nazmi Çiloğlu zamanında onaylandığını ve Aydınlar ailesine ait binanın kamulaştırılması için yapılan takas işleminin ise Çiloğlu'ndan sonra başkanlık koltuğuna oturan Fikret Albayrak döneminde yapıldığını açıklayan Başkan Yemenici, "Ben önceki dönemlere laf atmak anlamında değil ama doğru olanı anlatmak için bunu söylüyorum. Neyse onu yapıyoruz. Koruma amaçlı imara aykırı bir şey yapmıyoruz.” dedi.

"Belediye şu kadar para almış diye kirli laflar edildi"
Belediyeye takas karşılığı verilen yerle ilgili olarak kirli laflar edildiğini belirten Yemenici, "Şu kadar paraya satılmış, belediye şu kadar para almış diye. Böyle bir şey söz konusu değil. Bilgi edinme kanunu var. Oranın imarı ne zaman verilmiş, takas işlemleri ne zaman başlamış; kim neyi merak ediyorsa belediyemize başvuruda bulunabilir." şeklinde konuştu.

"O araziyi belediye satmamıştır"
Yemenici şöyle devam etti: "O araziyi belediye satmamıştır. O arazi dere ıslahı sırasında kamulaştırma için kullanılmıştır. Sahipleri de ilgili olan yeri satmıştır. Kaça satmışlardır, ne zaman satmışlardır. Bu belediyeyi ilgilendiren bir konu değildir.”

Bina restore edilecek, lokanta olarak kullanılacak
Postane Sokağı'ndaki kamulaştırılan binanın restore edilen diğer binalar gibi restore edileceğini bildiren Yemenici, "Kurulun onayladığı bina olacak ve lokanta olarak kullanılacaktır." diye konuştu ve postanenin diğer tarafında ise engelliler yönelik bir proja hayata geçirilebileceğinin sinyalini verdi.

Haber:C.ÜSTÜNER