Düzce’de bir dizi programa katılmak için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Düzceli olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ile birlikte Düzce’ye geldi.

İlk olarak Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bilgiden Bilince” isimli konferansa katılan Başkan Erbaş ile Başkan Yardımcısı Argun bilginin önemine değindi. Konferansa Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz ile üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler de katıldı.

“Bilgi çok önemli bir değere sahip”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bilginin önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bilgi bilincimizin gelişmesi için çok önemli bir değere sahiptir. Bilginin önemi biz Müslümanlar için İslam dininin ilk yıllarına kadar dayanıyor. Mekke’de kızlar diri diri kurban ediliyordu. Hatta bunun için güzellik yarışması yapıp birinci olan kızı kurban ediyorlardı. Bilgi sadece Mekke’deki kızları kurtarmadı. Bütün dünyadaki insanları kurtardı. Biz Kur’an-ı Kerim sayesinde çok şey öğrendik”



“Tokluktan ölenlerin sayısı açlıktan ölenlerin sayısını geçmiş durumda”

Düzceli olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ise yaptığı konuşmada, “Eğitim olarak bilginin değerini hiçbir zaman unutmamalıyız. Günümüzde bilginin önemi bilinmemektedir. Eskiden insanlar açlıktan ölüyordu. Şimdi de açlıktan ölenler var ama tokluktan ölenlerin sayısı açlıktan ölenlerin sayısını geçmiş durumda. Eğitimin her konuda önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.

“Ben de ilahiyatçı bir babanın kızıyım”
Konferansla ilgili bilgi veren Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ise, “Ben İlahiyat Fakültesi okumadım ama keşke okusaydım. Bu konuda sizin kadar bilgim olmayabilir ama benim de ilahiyatçı bir babanın kızı olduğumu bilmenizi isterim. Burada bulunmamızın amacı ise ‘Bilgiden Bilince’ konferansını yapmaktır” şeklinde konuştu.



“26 yüksek lisans öğrencisi, 20 öğretmenimiz mevcut”
Dekanı olduğu bölüme ilişkin bilgilendirmede bulunan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz, “İlahiyat Fakültemiz bünyesinde 26 öğrencimiz yüksek lisans yapmaktadır. Fakülte bünyemizde ise toplam 20 öğretmenimiz mevcuttur. Biz fakülte olarak öğrencilerimizin gerekli bilgiyi alarak ülkemiz için faydalı olmaları için uğraş gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Başkan Yardımcısı Selim Argun’a tablo hediye etti.

Dağlı’yı makamında ziyaret etti
Erbaş, üniversitede verdiği konferansın ardından Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı da makamında ziyaret etti. Erbaş burada, Vali Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve İl Müftüsü Selami Emen ile bir araya geldi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Haber: M.AYDIN