Londra’nın kuzeyinde Clissold Park’ta bu yıl 10’uncusu düzenlenen "Anadolu Kültür Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin açılışında konuşan Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Akif Çulhaoğlu, 10 yılı geride bırakan “Anadolu Kültür Festivali”nin Londra’da geleneksel hale geldiğini belirterek, İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplumların ve yabancı toplumların festival sayesinde Türk kültürünü çok yönlü tanıma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

"İngiltere’de Düzce yaşatıldı"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de katıldığı festivalde Düzce standının ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğü bildirildi. 27-30 Mayıs tarihleri arasındaki festivale ilişkin bilgilendirme yapan Düzce Belediyesi, Başkan Mehmet Keleş’in başkanlığında Londra’ya giden heyetin İngiltere’de Düzce’yi yaşattığını kaydetti. Açıklamada, Başkan Keleş'in festivale yönelik değerlendirmelerine de yer verildi.

"Çok iyi hazırlanarak katıldık"

Düzce'nin gördüğü beğeniye dikkat çeken Başkan Keleş, "Çok iyi hazırlanarak katıldığımız bu festivalde gerek İngilizler gerekse burada yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festival sayesinde Düzce'mizin gelişen doğa ve tarih turizmi alanlarını tanıtma, anlatma fırsatı bulduk. Uluslar arası platformda yapılan tanıtım çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Turizm alanında yaptığımız çalışmalar ile sıçrama yaşıyoruz. Sadece yerli turistler değil yurtdışından gelen ziyaretçiler özellikle sportif faaliyetler konusunda artık Düzce’yi de konuşuyor. Böyle sonuçlar gördükçe gurur duyuyoruz. Bizleri de burada yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Anadolu Kültür Festivali, Türk ve Anadolu kültürünü uzun yıllardır Londralılar'a tanıtıyor. Binlerce kişinin katılımı ile yapılan festivaldeki Düzce standında Konuralp Antik Kenti'nin üç boyutlu maketi ile Düzce’nin doğasını yansıtan görsel zenginlikler yer aldı. Ayrıca Hacivat-Karagöz, İbiş ve Nasrettin Hoca skeçleri, sergiler ve mehter takımının konserleri festivale renk kattı.

Haber;C.ÜSTÜNER