Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü ve tamamlandığında “Türkiye’nin belediye bütçesiyle inşa edilen ilk camisi” unvanını elde edecek olan Zübeyde Hanım Camii’nin biteceği tarihi açıkladı. Bolu Belediye Meclisi’nde farklı ve modern mimarisiyle dikkat çeken 600 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Camii’nin 2023 yılı gelmeden biteceğini açıklayan Başkan Özcan, meclis üyeleri ile birlikte kılmak istediğini belirttiği ilk namazı kendisinin kıldırma teklifinde bulundu.

“Camii ocak ayından önce bitecek”

Bolu Belediyesi Ekim Ayı Toplantıları ilk birleşiminde söz alan Başkan Özcan, Zübeyde Hanım Camii açılışı hakkında konuştu.

Özcan, “Camii ocaktan önce bitecek. Bana verilen söz o. İnşallah 15 Ocak’ta da hatim-i şerif indireceğiz orada. Söz verdim ilk ezanı da hafız kardeşlerimiz var küçük 12-14 yaş grubu geçenlerde beni bir konuyla ilgili ziyarete geldiler. O zaman onlara caminin ilk ezanını sizden birisi okursa çok sevinirim dedim. Hatta öğlen mi, ikindi mi hangisini daha güzel icra edebilecekseniz ona da siz karar verin dedim.” ifadelerini kullandı.

"Vallahi ‘İlk namazı sen kıldır’ diyorsanız kıldırayım "

Camii açılışından sonra ilk namazı meclis üyeleri ile kılmak istediğini belirten Özcan, “İnşallah sizlerle hep birlikte aynı safta kılmayı rabbim bana nasip etsin inşallah. Hatta istiyorsanız ilk namazı ben kıldırayım var mısınız? Ben hazırım vallahi ‘İlk namazı sen kıldır.’ diyorsanız kıldırayım. Size orada her şeyi göstereceğim. Kıraatı göstereceğim.” dedi.