Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özlü mesajında tüm dünya genelinde yaşanan bu zor günlerin sona ererek; barış, huzur ve sağlıklı günlerin gelmesi temennisinde bulundu.

Başkan Özlü mesajında şu ifadeleri kullandı: "Miraç kandili, müslümanlar için ilahi rahmet ve lütufla dolu müstesna bir zaman dilimidir. Manevi duygularımızın yoğunlaştığı, ilahi rahmet ve mağrifete ulaşma arzumuzun en üst noktaya çıktığı bu gecede doğruya, güzele, iyiye yönlendiğimiz ölçüde kazançlı çıkar ve hakkıyla eda etmiş oluruz.

"DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM"

İçerisinde bulunduğumuz dönemde, İslam Alemi için birlik ve beraberlik her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bizler de kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakıp tüm dünyada barışın ve huzurun sağlanması için dua edelim. Ülkemizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamlılığı için dua edelim. İçinde bulunduğumuz  bu zor günlerde tüm dünyanın duaya ihtiyaç duyduğu, barışa ve huzura ve sağlığa ihtiyaç duyduğu bugünlerde bizler de bu gecenin yüzü suyu hürmetine dualarımızı eksik etmeyelim ve ellerimizi semaya açalım. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecenin hürmetine Düzceli hemşerilerimin ve tüm insanlığın yaşamış olduğu sıkıntıların son bulmasına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI KESKİN, MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLADI

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Miraç Kandili dolaysıyla bir mesaj yayınlayarak, başta Düzceli vatandaşlar olmak üzere, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Keskin mesajında, İslam alaminin Miraç Kandilini kutladığını belirterek, “içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Recep ayının 27. Gecesinde gerçekleşen İsra ve Miraç; Sevgili Peygamberimizin (sav) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Mevla’mızın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur. Mevlaya aşık gönüllerin müstesna bir coşkuyu ulaştığı ve inanların müjdelendiği bu mübarek geceyi ibadetle geçirmenin ne derece faziletli olduğu hepimizce malumdur. Peygamber Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramamız, inanan insanlar olarak vazifelerimizin bir kez daha farkına varmamız için bu mübarek geceler bizlere verilmiş birer armağandır.  Bu mübarek gece vesilesiyle insanlar arasında sınırlar oluşturan olumsuz anlayış ve davranışlardan kaçınalım. İnsanları bir birine yaklaştıracak sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak davranışlar sergilemenin yollarını arayalım. Bu mübarek gecenin, aynı gönül coğrafyasında yaşayan tüm insanlar arasında birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını şiddetin, terörün, savaşın acı ve acıdan akan gözyaşlarının dinmesinin Yüce Allah’tan niyaz ederim.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta Düzceli Hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin, İslam Âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI