Düzce Belediyesi şehir merkezi ve çevresinde imar ve yapılaşmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

İmara uygun araziler yeniden düzenlendi
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, imara uygun arazilerin yeniden düzenlenmesini öngören 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince yapılan çalışmalar sonrası Soğukpınar Mahallesindeki hak sahiplerine tapuları teslim edildi.

Tapu Başkan Ay verdi
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da katıldığı tapu teslim toplantısında mahalle muhtarlığında bir araya gelen vatandaşlar hak sahibi oldukları arsaların tapularını Başkan Ay’ın elinden aldı.

"Burada işi temelden çözüyoruz"
Tapu tesliminde açıklamalarda bulunan Başkan Ay hak sahiplerini tapularını alması konusunda uyararak, “Arkadaşlar bu tapuyu alma işi önemli bir iş. Bugün yarın kendi yerinize birisi hissedar olur, karışıklık ortaya çıkar, zorluk yaşarsınız. Bakın şimdi İmar Affı başladı. Bunun için bile tapu gerekiyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü böyle durumlarda vatandaşa "Önce tapu işini çöz" diyor. O yüzden burada işi temelden çözüyoruz. Tapuların herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Muhtar: Hepimize hayırlı uğurlu olsun
Mahalleli adına konuşan Soğukpınar Mahalle Muhtarı İzzet Uysal da yaptığı açıklamada Başkan Dursun Ay’a teşekkür ederek, “Sayın başkanımız bugün mahallemize teşrif ettiler. Yeni bir mahalle olmamıza rağmen 18. madde uygulamalı imar planımızı oluşturup, Tapu Dairesi'nden çıkararak buraya kadar gelerek bizlere takdim eden sayın başkanıma, şahsında çalışan tüm arkadaşlara ve bu işte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

18. madde nedir?
İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re'sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yetkiler valilikçe kullanılır.

Haber: C.ÜSTÜNER