Özellikle kış aylarında alt ve üst yapı sorunları ile gündemden düşmeyen Düzce’de bu kez tepki sesleri Darıcı ve Çay Mahalleleri’nin Aydınpınar Caddesi üzerinde ikamet eden sakinlerinden yükseldi. Merkeze bağlı mahalleler olmalarına rağmen hizmet alamamaktan yakınan 8 mahalle sakini kadın, sabah saatlerinde Düzce Belediyesi’nin yolunu tuttu.



Kendilerine bir türlü muhatap bulamayan kadınlar, çareyi Öncü Haber Merkezi’ni aramakta buldu.

“Bir türlü göremedik bu başkanın yüzünü”
“Lütfen Başkan bizimle görüşsün” diyerek, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile görüşememekten yakınan Nurcan Duman isimli vatandaş, şunları kaydetti:

“Lütfen başkan bizimle görüşsün, gül yüzünü bir görelim. Bir türlü göremedik bu başkanın yüzünü. Geliyoruz odasında bekliyorum, başkan yok. Tamam anlıyorum yoğun ama o zaman randevu versinler. Seçim zamanı vatandaşlarla birebir görüşüp sorunları halledeceğini söylüyorlar.”



“Altyapımız yok, üstyapımız yok, çok mağduruz”
Duman, mahalle sakini olarak yaşadıkları sorunu şu sözlerle anlattı:

“Bizim altyapımız yok, üstyapımız yok, çok mağduruz. Yolda yürürken arabalar üzerimize çıkıyor. Başkan bir yürüsün bakalım orada yürüyebilirse biz de görelim. Ben daha önce de seslenmiştim, yolda yürüyemezsen bize hak verirsin demiştim.

“Köpekler ineğimi yedi; belediye ilgilenmedi”
Bir de orada köpek çok fazla. Benim ineğimi yediler. Belediyeye 3-4 defa telefon ettim. Oraya bağlan, buraya bağlan dediler, bir daha beni arama diyen de oldu. Hayvanım gitti elden. Bu ne duyarsızlıktır. Tamam, belki veteriner eksikliği var. Çaresine baksınlar. Koskoca belediye, biz illa Tayip Erdoğan’a mı gidelim?”

“Onlar köyde şehirli gibi yaşıyor, biz şehirde köylü gibi yaşıyoruz”
 Nereye duyurursanız duyurun çok mağduruz. Köyden gelenler, ‘sizde doğalgaz yok mu?’ diye gülüyor. Onlar köyde şehirli gibi yaşıyor, biz şehirde köylü gibi yaşıyoruz.”

“Köylerde doğalgaz var ama bizde yok maalesef”
Nurgül Yılmaz isimli mahalle sakini doğalgaz ve altyapı istediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Atık su parası veriyoruz. Biz bunu neden ödüyoruz ki. Altyapımız yok bizim. Biz de merkezdeyiz. Belediyenin çatı katına çıksınlar bizi görürler. Köylerde doğalgaz var ama bizde yok maalesef. Çevre yolundayız, arka ve ön komşumda var, bizde yok. Doğalgazı olmayan yaklaşık 30 haneyiz. Belki tanımadıklarımız da vardır. Darıcı Köyü’nün hepsinde var, 20-30 hanesinde yok. İmar diyorlar, arka komşumun varsa benim neden yok. Onu da ben mi çözeceğim. Altyapısı yokmuş, ben mi yapacağım. Belediye başkanı bir gezip bakar. Önemli olan para almak değil, hizmet etmek. Çevrene bir bak. Çevre yolu açtın ama o yoldaki insanlara bir bak. Apartman yapılınca veriliyor, onlar torpilli ama vatandaşla ilgilenen yok. Eşlerimiz, 2013’te her yere müracaat etti. Eşlerimiz bize gülüyor. ‘Gidin gidin yaptırırsınız’ dediler. Kimsenin ilgilenmediğini söylüyorlardı.”



“Vergilerimizi ödüyoruz ama hizmet alamıyoruz”
Bir diğer mahalle sakini Nesire Yarım ise, sorunlarına çözüm bulunması açısından 2013 yılından bu yana belediyeye müracaatta bulunduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Burada dilekçelerimiz var. Buna istinaden bugün tekrar aramızda imzalarımızı topladık. Dilekçelerimizi buraya getirdik ve zoraki işleme sokabildik. Hiçbir yetkili çıkıp da bizimle konuşmadı. Sadece Zabıta Müdürü ve yardımcısına teşekkür ederiz, ilgilendiler. Cumhurbaşkanımız bunları duysa gerçekten üzülür. Dağın köşelerinde kanalizasyon, doğalgaz, kaldırım var. Bizde hiçbir şey yok. Kapı komşumuzda var. Onlara geldi bizde yok. Çevre yolunu sağlı sollu geldi. Biz Aydınpınar Yolu’nun tam ortasındayız. Bir kısmımız Darıcı Mahallesi, diğer kısmımız ise karşı tarafındaki Çay Mahallesine bağlıyız. Su faturalarımızı ödüyoruz, çöp vergilerimizi veriyoruz. ”

Haber ekibimiz Başkan Ay’a ulaştı
Bir taraftan hizmet alamamaktan bir taraftan da Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile görüşememekten yakınan kadınları dinleyen Öncü Haber ekibi, durumu cep telefonu aracılığı ile ulaştığı Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a anlattı.



Kadınlarla birebir görüştü
O sırada belediye başkanlığı makamında bulunmayan Başkan Ay, kadınları belediye önünden minibüs ile aldırarak Kültür Merkezi’ndeki toplantı salonunda ağırladı. İlk görüşmeyi Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam ile yapan kadınlar ardından Başkan Ay ile detaylı bir toplantı yaptı. Toplantıda ilgili birim müdürleri de hazır bulundu.



“Kısa zamanda sorunu çözeceğiz”
Kadınların sorunlarını dinleyen Başkan Ay, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada şunları kaydetti:



“Öncelikle hanım kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sorunlarını bizlere bildirdiler. Ben de Fen İşleri Müdürümüzü, Su ve Kanalizasyon Müdürümüzü ve İmar Müdürümüzü çağırttım. Başkan yardımcımız da burada. Konuyu değerlendirdik. Aynı zamanda, DERGAZ ile de bir problemleri var. Doğalgaz da bekliyorlar. Hepsini görüşeceğiz. Kısa zamanda sorunu çözeceğiz. Önce altyapıyı yapalım. Ardından kaldırımları da yapacağız.”

Haber: Ö.YILMAZ
Kamera: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ