Düzce Belediyesi tarafından yeni bir sosyal proje hayata geçirildi. ‘Gençlerimiz Geleceğimiz’ sloganı altında ‘Başkan Gençlerle Buluşuyor’ projesi hazırlandı. Bu projeye göre Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce merkez sınırları içinde ortaöğretim okulu öğrencileri ile okulların konferans salonlarında söyleşi gerçekleştirecek.
 
İlk uygulama ise Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren söyleşide Başkan Bayram, eğitimden kültüre, spordan öğrenci hobilerine kadar çeşitli konulardaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı. Başkan Bayram öğrencilere ‘Toplum içinde yaşadığımızdan çevrenizdeki insanları tanımaya çalışın. Ailenizi, öğretmeninizi, arkadaşınızı tanıyın. Onları tanımadan anlayamazsınız. Bu hem sizin işinizi, uğraşınızı kolay yapmanızı sağlayacak hem de sorunlarınızın çözümünü kolaylaştıracaktır’ dedi. 
 
Söyleşinin son bölümünde de Başkan Bayram öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.Öğrencilerin büyük bir ilgi ile izlediği söyleşide başkana ağırlıklı olarak, sosyal aktiviteler, çevre sorunları üzerine sorular yöneltildi.
 
Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Bayram, ‘Gençlik Buluşmaları’nın gençlik aktiviteleri, eğitim ve şehirlilik bilinci üzerine geliştirildiğini belirtti. Gençliği, öğrencileri ve onların değer ve potansiyellerini önemsediklerini vurgulayan Başkan Bayram, ‘Belediye olarak amacımız eğitim içinde bulunan gençlerin gelişmesini sağlayacak her türlü oluşumun içinde olmak, imkan sağlamak, teşvik etmek, sorunlarına çözüm getirmek öte yandan da yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirerek, şehre sahip çıkma duygusunu güçlendirmektir’ dedi.
 
Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Başkan Gençlerle Buluşuyor’ projesinin iki aylık süre içinde birçok okulu kapsayacapı bildirildi.