Bolu Belediyesi, doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'na doğal yapısıyla uyumlu yeni tesisler kurulması ve parkın 22 yıllığına işletilmesi için ihaleye çıktı. İhalesi yarın (19 Aralık) yapılacak proje ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bugüne kadar tüm yaptığımız projeleri çevreye duyarlı, doğal güzelliklerimizi koruyan ve kollayan anlayışla gerçekleştirdik. Bu proje de uzun vadeli gelişim planına uygun olarak hazırlandı. Gölcük'te mangal da piknik de yapılamayacak. Araç girişine de gerek olmayacak. Teleferikle çıkılabilecek. Yamaç kızağı yapılacak." demişti.

Gölcük’te protesto eylemi

Bu açıklamalar sonrası doğaya zarar vereceği gerekçesi ile projeye karşı çıkan vatandaşlar, Gölcük’te protesto eylemi yaptı. Gelen tepkiler üzerine yazılı bir açıklamada bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük ile ilgili ihale süreci ve yapılacaklara ilişkin bazı kesimler tarafından yapılan kasıtlı yorum ve değerlendirmelerle gerçeğin değiştirilmeye çalışıldığını savunarak, dile getirilen iddiaların doğru olmadığını kaydetti.

"Onlara buradan ekmek çıkmaz!"

Ülkedeki bazı kesimlerin her zaman olduğu gibi yine bazı hesaplarla harekete geçtiğini ifade eden Yılmaz, “Bu ülkede her şeye hayır diyen kesim yine harekete geçti! Bu zihniyet, bu ülkede yıllardır yapılan her şeye ‘istemeyiz’ diye haykırır! Dertleri doğaya, ağaca, çevreye sahip çıkmak değildir! Onların meselesi AK Parti iktidarıdır! Onların meselesi her zaman olduğu gibi her türlü hassasiyeti kullanarak AK Parti iktidarı döneminde atılan her adımı, her projeyi, her yatırımı engellemeye çalışmak ve baltalamaktır! Bizi asırlık ağaçları ‘idam’ edenlerle bir tutmasınlar! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Asırlık ağaçları kesenlerle bir yere gidilmez. Bunlarda çevrecilik diye bir şey yok. Yeşile saygı diye bir şeyi yok!’ Onların zihniyetindekiler ağaç keser, biz her yeri ağaçlarla donatırız. Bizim hizmet anlayışımızın farkı da işte budur. Geçmişten gelen alışkanlıklarla, çevre ve ağaç hassasiyetini kullanarak tarihe gömdüğümüz klişeleri canlandırmak için Bolu doğru yer değil. Onlara buradan ekmek çıkmaz! Perde arkası algı oyunları ile ucuz hesaplarla siyasi rant peşinde koşanlara en güzel cevabı yine Bolu halkı verecektir. "

"Tek bir ağaca bile zarar gelmeyecek"

“Gölcük Tabiat Parkı Projesi’nde Bolu halkının endişe duyacağı hiçbir şey yok. Proje ortada” diyen Başkan Yılmaz, “Tek bir ağaca bile zarar gelmeyecek ve doğa harikası tüm güzelliklerimiz korunacaktır. Bunun da teminatı Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bolu Belediyesi ve büyük bir hassasiyetle ve titizlikle oluşturulmuş projedir. Tabiat bizim en büyük zenginliğimiz ve Allah’ın bahşettiği en büyük nimetimizdir. Gölcük sadece Bolu’nun değil, Türkiye’nin göz bebeğidir! Onu korumak, kollamak ve sahip çıkmak bizim temel sorumluluğumuzdur” değerlendirmesinde bulundu.

Haber: C. ÜSTÜNER