Bir seçim maratonunda daha sonuna gelindi. Adaylar ve partililer son son projelerini anlatarak, destek istedi. Yarışın galibi olabilmek adına tüm kozlarını ortaya koyan siyasi partilerden birinin adayı yarın Düzce Belediye başkanlığı koltuğuna oturacak.


Belediye başkanları seçmenden oy alabilmek için bir çok vaadi seçim çalışmaları boyunca sıraladı özellikle Düzce merkezde eksik kalan projeler noktasında başkanlık koltuğuna oturacak ismi zor bir dönem bekliyor. 2 dönemdir AK Parti'de olan Düzce Belediyesi'nin sadece alt ve üst yapı ile yol, park ve bahçeler konusuna ağırlık verdiği eleştirileri yapılırken özellikle terminal ve katı atık gibi bir kentin olmazsa olması olarak nitelendirilen projelere Düzce hala kavuşamadı. Nihayet bu yıl, bu iki önemli proje için somut adımlar atılırken çalışmalar, kısa sürede mi tamamlanacak yoksa beklemeye mi takılacak bunu zaman gösterecek.
5 yıllık görev süresi boyunca Düzce'nin dört bir tarafını çevre yolları ağı ile kuşatılmayı hedefleyen İsmail Bayram’ın açmaya başladığı çevre yollarını tamamlamak yeni başkanı bekleyenler arasında. Ulaşım otopark gibi sorunlar için Siyasi partilerin şehir içi trafiği ve ulaşım sorunu çözücü kimine göre “hayal” olarak gösterilirken projeleri de 5 yıl sonra yeniden ortaya konur mu bilinmez. Ancak bilinen bir gerçek var ki Düzce’nin şehir içi trafiği Düzce halkının en büyük şikayetleri arasında…

14 yıl önce depremin ardından il olmuş Düzce’nin deprem kalıntıları, Düzce Üniversitesi’nin bir türlü bitirilemeyen yolu belki de belediyeyi aşacak konulardan olan ve muhalefettin ağzına sakız olan kültür merkezi, 300 yataklı devlet hastanesi, otoban bağlantısı sorunları Düzce’nin eksikleri olarak sayılmaya devam edecek mi?


Düzce'de belediyelerin artık sadece yol, su ve altyapı hizmeti veren kurumlardan çıkıp gelişme adına projeler üretmesi istenirken, büyüme adına yetersiz kalan çalışmalar nedeniyle çevresindeki iller koşarken Türkiye'nin en genç ili Düzce'nin yerinde sayması tepki konusu olmaya 5 yıl sonra devam edecek mi merak konusu.

 

 

Haber;S.Kaşkır