Türkiye Belediyeler Birliği ve Düzce Belediyesi iş birliğinde Nevşehir’de gerçekleştirilen Meclis Üyeleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı başladı. Yerel yönetimler hakkında bilgi ve birikim edinirken aynı zamanda Düzce’ye hizmet verecek yöneticilerin dostluk çerçevesinde bir araya gelmesinin amaçlandığı toplantıda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediyeciliğin zevkli bir hizmet alanı olduğu kadar, zor ve ciddi bir iş olduğunu kaydetti.

 

İki gün sürecek olan Meclis Üyeleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı’nın ilk gününde Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban mahalli idarelere yönelik bilgi verdi.

 

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen yaptığı açılış konuşmasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in son derece çalışkan ve başarılı bir yerel yönetim uzmanı olduğunu söylerken Düzce’nin bu konuda çok şanslı olduğunu ve Başkan Keleş’in Düzce’ye büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Daha sonra kürsüye davet edilen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, konuşmasına hiçbir masraftan kaçınmayarak bu organizasyonu hazırlayan Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür etti..

 

Toplantının ikinci gününde eğitim verecek olan Dr. Şaban Kızıldağ’ın da çok birikimli bir eğitimci olduğunu söyleyen Başkan Keleş, bu toplantının sadece bilgilendirme amaçlı kalmayacağını, başkanların ve meclis üyelerinin birbirlerini tanıması açısından da son derece faydalı olacağını söyledi. Mehmet Keleş, parti ayrımı gözetmeksizin bütün meclis üyelerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını söylerken, hedeflerinin hem bilgi almak hem de birlikte hizmet verecek takım arkadaşları olarak sıkı bir dostluk kurmak olduğunu belirtti.

 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban ise belediyelerin yetki ve sorumluluklarını anlattı.