Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mithat Ceylan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir, bugün Hecinler Bölgesi’ne yapılması planlanan katı atık depolama tesisinin bölgeye yapılmasının doğru olmadığını söylemek için bir araya geldi.

“Buraya dökülen 15 milyonun nereye gittiği belli değil”
Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Burası bir cennet. Burada bir turizm olsun. Burada bir çöp atık tesisinin yerine devletimiz hastane yapsın. Düzce’ye gidin şu an rüzgar yok ama burası esiyor. Buraya 15 milyon TL+KDV’ye yapılan iki kuyu var. Bu kuyu 1 milyona yapılırdı. O paranın nerede olduğu belli değil. Ama maalesef belediye kayıtlarında o paranın bu tesise harcandığı gözüktüğünden dolayı bir sıkıntı var. Onun için bu diretme yapılıyor.”

“Bu sorun Düzce Ovası’nın sulama sorunudur”
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez burada bir mücadelenin sürdüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu mücadele hukuken köylüler tarafından kazanılmıştır. Biz köylülerin yanındayız. Bu sorun Düzce Ovası’nın sulama sorunudur aynı zamanda İstanbul’un da sorunudur. Belediye başkanı eğer yapamayacaksa istifa etsin.”

“Su kaynaklarının olduğu bölgeye katı atık deposu yapılmamalı”
İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ise katı atık depolama tesisine karşı olmadıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Biz buraya katı atık deposunun yapılmasına karşı değiliz. Bizim amacımız katı atık deposunun doğru yere yapılması mücadelesi. Su kaynaklarının olduğu bölgeye katı atık deposu yapılmamalı. Şartlarının daha uygun olduğu, daha müsait olduğu bir yere yapılmasından yanayız.”

Ayrıca Demokrat Parti İl Başkanı Mithat Ceylan ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir de yaptıkları açıklamada diğer siyasi parti liderleri ile aynı görüşü paylaştı.

Haber: Ö.YILMAZ