Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ile AK Parti Kaynaşlı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Oğuz ve Yönetimi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü makamında ziyaret etti. Kaynaşlı’ya yapılacak ve yapılması planlanan projeleri görüşmek üzere ayda iki kez Özlü ile bir araya gelen Bayraktar bugün gerçekleşen görüşmenin detaylarını haber merkezimiz ile paylaştı.

Kaynaşlı ‘Sanayi Sitesine’ kavuşuyor
Kaynaşlı’nın kanayan yarası sanayi sitesi nihayet atıl halinden kurtuluyor. 1999 depreminde yerle bir olmasının ardından kaderine terk edilen D-100 Karayolu kenarına paralel halde bulunan sanayi sitesi yeni bir proje ile hizmete sunuluyor. Çizilen yeni proje ile D-100 Karayolu’na dikey olacak olan sanayi sitesi, içerisinde yaklaşık 180-200 kadar dükkan barındıracak ve vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi için bir cami ve yemek ihtiyaçları için lokantalar bulunacak. Geçtiğimiz aralık ayında projesi tamamlanan sanayi sitesi için bugünkü görüşmede son aşamaya gelinirken önümüzdeki aylarda somut adımların atılması bekleniyor.

Kanal Kaynaşlı hız kazandı
Özlü ile görüşülen konulardan bir diğeri ise, Bayraktar’ın önemli projelerinden biri olan ‘Kanal Kaynaşlı Projesi’ oldu. Bayraktar geçtiğimiz aylarda çalışmaları hız kazanan projeye ilişkin çalışmalar hakkında Özlü’ye detaylı bilgilendirmede bulundu. Bakan Özlü’nün de desteklediği bu önemli proje ile Kaynaşlı Deresi’nin güzergahı değiştirilerek Asar Deresi’ne bağlanacak. Böylece hem dere ıslah çalışmalarına destek olunacak hem de Kaynaşlı olası sel felaketleri ve su baskınlarından tamamen kurtarılmış olacak.

Öte yandan Bayraktar son olarak Kaynaşlı’nın gelişimine destek olacak üst yapı çalışmaları, Kaynaşlı Meydanı Projesi ve Kaynaşlı Kültür Merkezi projelerinin Özlü ile görüşüldüğünü ve İller Bankası’ndan alınacak kredi ile çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

Haber: Ö.YILMAZ