Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü, Düzce Valiliği, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülen ''Türkiye'de Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi'' kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin çocukları Çilimli Anaokulu’nda erken bayram sevinci yaşadı.

Çilimli Kaymakamlığı’nca anaokuluna gelen tarım işçilerin çocukları için temin edilen bayramlık kıyafetler Çilimli Kaymakamı Mahmut Şener, Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, Özel İdare Müdürü Sudi Akar, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Resul Çil, Çilimli Koordinatörü Nuray Eran Türedi ve Karadeniz Bölge Koordinatörü Ömer Dede tarafından çocuklara verildi.

 Fındık Tarımında çocuk işçiliğinin sonlandırılmasını amaçlayan bu proje kapsamında bayram arifesi, çocuklar ve kaymakamlık arasında kaynaşma görevi üstlendi. Teker teker dağıtılan bayramlık kıyafetler, çocukların bayram öncesi mutluluğunu arttırırken proje kapsamında güzel bir kaynaşma sağlandı.

 İleriki yıllarda da hedeflenenin daha da üstüne çıkmaya çalışarak mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğinin önüne geçmek ve çocuklarımızın her gününü bayram tadında yaşayabilmesini sağlamak için uğraşılacağı da dile getirilerek çocuklar, bayram öncesi sevindirildi.

Haber: M. AYDIN