Hükümet sokak belediye meydanında hazırlanan iftar çadırında Ramazan ayı süresince yemek verilecek. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, iftar çadırında 4 çeşit yemek verileceğini ve pide ikramında bulunulacağını belirtti. Başkan İsmail Bayram Ramazan ayının ilk iftarını da Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Belediye İftar Çadırında açacak.

Ilk iftarını iftar çadırında açacak olan Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı.
Başkan İsmail Bayram, Ramazan ayının en mübarek ay olduğunu ifade ettiği bu dönemde tüm Müslüman alemini ibadete ve hayır hizmetlerine davet etti.
Rahmet ayı Ramazan için Başkan İsmail Bayram’ın mesajı şu şekilde: “ Ramazan ayı, Müslüman aleminin en rahmetli ve bereketli ayıdır. Ramazan; sağlık ve mutluluğun sadece mideyi doldurmakla olmadığını öğreten, ruhu yükselten, özlenip sevinç ve ümitle karşılanan mukaddes bir aydır. Ramazan, bedenlere şifa, gönüllere safa bahşeden, rahmet, mağfiret, bereket ve müjdelerle dolu bir aydır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilip, elden geldiği kadar ibadet etmeli, Allahü Tealanın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayda bütün kötülüklerden, haramlardan sakınmak, iman, ibadet bilgilerini, haramları öğrenmek, kul haklarından sakınmak, varsa helalleşmek, günahlardan tövbe etmek lazımdır. Diğer ibadetlerde olduğu gibi başkalarını düşündürerek kardeşlik anlayışını ve dayanışmayı kuvvetlendiren oruçtur. Yine Ramazan ayı, fakirin, darda kalmışın, garibin özlemle beklediği yardımlaşma mevsimidir. Bu nedenle tüm insanlar bu nimetlerden yararlanmak durumundadır. Herkes kendini tüm kötülüklerden arındırdığı gibi, ailesini, yakınlarını, dostlarını, komşularını ihya etmelidir. Ramazan ayının nimetlerinden yararlanmak üzere, tüm insanların, Düzceliler’in mübarek ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederim”