Ülke genelinde olduğu gibi Düzce genelinde de Türk Kızılayı’nın yardıma muhtaç vatandaşlara destekleri devam ediyor. Türk Kızılayı Düzce Şubesi bugün Merkeze bağlı Yayakbaşı Köyü’nde derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren 58 yaşındaki Temel Şahin’e yardım elini uzattı.

Gıda yardımından ziyade Şahin’in yaşadığı ev, durumun ne kadar içler acısı olduğunu gözler önüne serdi. Elektrik, su ve doğalgazı bulunmayan evin tek odasında bir başına yaşamaya çalışan Şahin’e gıda ve giyecek yardımında bulunuldu.

“Ya konteyner ya da evinin iyileştirilmesi konusunda yardımımız olacak”
Şahin’in yaşadığı sıkıntıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Düzce Şubesi Genel Sekreteri Yaşar Özdemir, ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:  

“Türk Kızılay’ı olarak Düzce’de bin 400 aileye gıda yardımı yapmış durumdayız. Bugün de bizim araştırmamız ve arkadaşların haber vermesiyle Temel Bey’e gıda ve giyecek yardımında bulunduk. Eviyle alakalı gerekli incelemeleri de yaptık. Bundan sonraki süreçte ya bir konteynır ya da evinin iyileştirilmesi konusunda yardımımız olacak. Kendisine de bu konuda bilgileri aktardık. Yapacağımız yardımlar ihtiyacı olan herkese ulaşmaktadır. Göründüğü gibi vatandaşın durumu da çok kötü bir pozisyondaydı. Kızılay olarak elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ