Düzce'nin Altın Bebek Dostu il olmasında önemli çalışmalara imza atan İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu, ulusal düzeyde bebek fotoğraflarının konu olarak seçildiği fotoğraf yarışması için takvimi yürütmeye başlattı. Fotoğraf sanatçıları ve çocuk gelişimi uzmanlarından oluşan jüri 21 Kasım tarihinde ödüle değer bulunan eserleri açıklayacak.

İl Özel İdaresi'nde yapılan bir toplantı ile yarışma koşullarını ve takvimi açıklayan İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin, amacın bebeklerin gelişimine fotoğraf sanatı açısından dikkat çekmek , sağlıklı bebek bakımı için toplumu bilgilendirmek ve fotoğraf sanatına destek vermek olduğunu söyledi.

Bilgin yarışmaya amatör ve profesyonel herkesin katılabileceğini, yarışmanın sonucunda sergilenmeye değer bulunan eserlerin bir albüm şeklinde basılacağını da dile getirdi.

Her yarışmacının 5 eserle katılabileceği yarışmanın şartnamesi İl Özel İdaresi'nden temin edilebilecek. Yarışmanın birincisine 2 bin, ikincisine Bin 500, üçüncüsüne ise bin YTL ödül verilecek. Ayrıca mansiyona değer bulunan sekiz esere de sponsor firmalar tarafından 500'er YTL ödül verilecek.