Haziran sonunda kura çekimi yapılan Çamköy Konutlarında hala anahtar teslimi yapılmadı. Abonelik işlemleri tamamlanmadığı konutlardaki bekleyiş vatandaşları mağdur ediyor. Haber merkezimize gelen şikayetlerde hak sahipleri kura çekimin üzerinden aylar geçmesine karşın neden hala evlerine geçemediğini sorguluyor. Bir bayramı daha yeni evlerine geçiremeyen hak sahipleri açıklama bekliyor.

BU EVE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Uzun süren bekleyişe tepki gösteren hak sahipleri, "Çamköy TOKİ konutlarından hala ses çıkmıyor. Çekiliş yapıldı, "Bu ev sizin" dendi, anahtarı alıp evimize geçemiyoruz. Çünkü anahtarlar verilmiyor. Neden bu kadar zor bu iş anlamadık. Her yanlış vatandaşa fatura ediliyor. Artık konutlarımıza kavuşmak istiyoruz. Lütfen vali, belediye başkanı bu konuyla ilgilensin. Önüne gelen bir şey söylüyor ancak kimse bir şey bilmiyor. Gerçekten bu eve çok ihtiyacımız var. Bekleyiş yüzünden mağduruz" şeklinde dile getiriyor.

Düzce merkezde yaşayan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Çamköy Mahallesi'nde yapılan 240 adet 2+1 sosyal konutların Düzce 5. Noteri huzurunda 24 Haziran 2013 Pazartesi günü yapılan çekilişle hak sahipleri belirlenmişti. Elektrik, doğalgaz gibi abonelik işlemlerinin bitirilmediği için konutların teslim edilmediği bildirilmişti. 

 

Haber: S. KAŞKIR