Düzce Belediyesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni bu yıl Düzce Belediyesi Hizmet Binasında Ramazan Bayramının birinci günü yapıldı. Düzce Müftülüğündeki resmi bayramlaşma töreni sonrasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan ile diğer protokol üyeleri Düzce Belediyesi’ne geçti.


“Düzce çok şanslı”

Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından kapıda karşılanan Bakan Özlü ardından başkanlık makamına çıktı. Burada kısa bir çay molası veren Bakan Özlü, Düzce’deki yatırımların son durumu hakkında bilgilendirmeler yaptı.  Başbakan Binali Yıldırım’ın Bakanlar Kurulu Toplantısında kendilerine söylediği “ laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyun” sözünü anımsatan Özlü, Düzce’nin çok şanslı bir olduğuna dikkat çekti.

“Düzce çağ atlamalı”

Düzce’nin milletvekili ile belediye başkanlarının Ak Partili olmasının yanı sıra bu dönem bakanlar kurulunda bir bakanının bulunduğunu anımsatan Özlü, “ Düzce’nin çağ atlaması lazım.” Dedi.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Bakan Özlü ve eşi Onur Özlü’ye hediye takdimin ardından belediye personeliyle bayramlaşma törenine geçildi.

“Mazeretimiz yok”

Burada konuşma yapan Bakan Özlü, bayramdan sonra kısa bir süre içinde Düzce ve Türkiye’nin çehresinin değişeceğini savundu. Yurt sorunu, terminal, kültür Merkezi, otoban bağlantısı gibi Düzce’nin yıllardır konuştuğu konuların gelecek yıl konuşulmayacağını söyleyen Özlü, “ iş yapmamak için mazeretimiz yok. Verilen oyun hakkını vermemiz için hep beraber çalışacağız.”dedi.

 Ardından konuşan Vali Ali Fidan da bayramların manevi yönüyle öne çıkan günler olduğuna dikkat çekerek, birlik ve beraberliğin arttığı huzurlu bayramlar temennisinde bulundu.

 Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de konuşmasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye övgüler yağdırdı. Keleş, “ bizler yavaş yavaş bir bakanımız olmasının  ne olduğunu öğreniyoruz. Sağ olsun bakanımız Düzce’ye özel danışman görevlendirdi. Bütün toplantılarımıza danışman hasan bey de katılıyor. Sayın bakanımız her ay bakanlığa davet ederek koordinasyon toplantısı yapıyor.  Yapılmayanlar halledilmiş olacak. Düzce çok daha güzel bir kent olacak.” dedi.


Esnafın bayramını kutladı

Belediye’deki bayramlaşma programı, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Bakan Özlü ve beraberindeki heyet ardından esnaf ziyareti yaptı. Taksi durağındaki esnafların bayramını kutlayan Özlü, durakta oturarak bir süre sohbet etti. Bakan olduktan sonra kendisini cep telefonundan arayan bir taksiciyle arasında geçen konuşmayı paylaşan Bakan Özlü, esnaftan kendisine gelen sorunun çözüme kavuştuğu müjdesini vererek haber gönderdi.

Özlü’ye ilgi büyüktü

Ak Parti’nin İnönü parkındaki bayramlaşmasına yürüyerek giden bakan Özlü’ye yol boyunca gerek esnaf gerekse vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterdi.  Bakan özlü, kendisine yapılan ikramları da geri çevirmedi.


HABER;S.KAŞKIR