Bahçeşehir 4. Bölge 25. Adada bir binanın bahçe katında oturan Nursefa Ektigil, dairesinde balkon olmadığı gerekçesi ile bina önüne ahşap çıkma yaptırdı. Bina malikleri, ahşap çıkmanın yıkılması için topladıkları imza ile Düzce Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’ne başvurdu. Bunun ardından bölgeye giden İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri, ahşap çıkmanın kaçak olduğunu tespit etti. Ahşap çıkma için yıkım kararı alınırken, durum daire sahibi Nursefa Ektigil’e tebligat ile bildirildi.

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna açıklamalarda bulunan Nursefa Ektigil, Bahçeşehir Bölgesinde emsal teşkil eden birçok çıkmanın bulunduğunu ifade ederek, yıkım kararına tepki gösterdi.

“Diğer çıkmalar dururken, benim ahşap çıkma neden yıkılıyor?”

Yıkım kararını adaletsiz bulduğunu savunan Ektigil, “Ben bahçe katını 7 sene önce satın aldım. Daha önce hiçbir sorunum sıkıntım yoktu. Buraya daha önce tente yaptırmıştım. O tentemin üzerine, üst kattaki komşularım sigara atıp yaktılar. Biraz tentesiz yaşayım dedim, sıkıntı oldu, tabii yukarıdan çamaşırlar düşüyor, pislik geliyor, kombiden su akıyor, bahçemde oturamıyordum. Ben de buraya ağaçtan gördüğünüz gibi bir tente yapmak istedim. Hatta komşularım ölçü alırken gördüler. 1 buçuk ay sonra malzemem geldi, malzemem burada durdu, kimse bir şey demedi. Fakat ben bunu yaptırdıktan sonra, bina sakinleri şikâyet etmişler. Apartmanda bulunan bazı nüfuslu insanlar nüfuslarını kullanıyorlar. Zabıta Müdürlüğünde tanıdıkları akrabaları varmış. Bana zabıta geliyor ve ‘Burasını yıkacaksınız’ diyor. Ben buradan, sizin aracılığınız ile Sayın Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye seslenmek istiyorum; bu bölgede onlarca böyle yapı var. Hatta benimkinden daha kapalı, çekyat koymuşlar, etrafını örmüşler, benimkisi sadece bu şekilde. Yani ben buna emek veriyorum, bu şekilde yapıyorum örnekleri varken, onlar yıkılmıyor da, benimkisi neden yıkılıyor. Ya Belediye Başkanımız herkese izin verecek bu sorunları çözecek, çünkü zaten bahçe katta oturmanın verdiği bir problem var, ya da herkesin ki yıkılmalı. Yani ben bunu istiyorum, bu konuda da nereye gerekiyorsa müracaat edeceğim. Sürekli zabıta geliyor burasını yıkacaksınız diye, ama ben hakkımı aramak istiyorum” dedi.

“Yıkım kararının ardından belediyeye başvurdum”

Yıkım kararının ardından Düzce Belediyesine başvuru yaptığını ve başvuru dilekçesine bölgedeki diğer emsal teşkil eden çıkmaların fotoğraflarını eklediğini kaydeden Ektigil, “Ben bu konu ile ilgili belediyeye başvurdum, binadan 6-7 tane imza aldım. Belediye Beyaz Masaya durumumu izah eden bir dilekçe yazdım. Oradan gelecek sonuçları bekliyorum. Yani gereken neyse onun yapılmasını istiyorum. Hatta diğer yapıların fotoğraflarını çektim, o fotoğrafları da dilekçeye ekledim. Kalıcı Konutlar bölgesinde o kadar çok böyle ağaç çıkma var ki, mesela ben görmüş olmasaydım burada, bunu zaten yapmaya kalkmazdım. Ben komşularıma da çok kızıyorum gerçekten. Ölçü alırken görüyorsunuz, malzemem buradayken görüyorsunuz, benim işçim burada emek harcarken görüyorsunuz, burası yapılırken görüyorsunuz, sonra bunun buradan yıkılması için imza veriyorsunuz. Eğer toplum kurallarında bu varsa, neden diğer örnekler yapılmıyor. Benim bildiğim, bu ya yapılır, ya da yapılmaz, bu konuda şikayete gerek kalmamalı. Benim böyle bir sıkıntım var ve bu sıkıntımın çözülmesini istiyorum” diye konuştu.

İmar İşleri Müdürlüğü açıklama yaptı...

Alınan yıkım kararı ile ilgili Düzce Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nden Öncü Habere yapılan açıklamada ise, ahşap çıkmanın kaçak olduğu için yıkım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca, bölgede emsal teşkil eden diğer çıkmaların ise şikayet olması halinde yıkılacağı ifade edildi.

HABER: Savaş ARI