24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından sessizliğini koruyan Düzce Belediyesi bugün geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın daha önce çeşme yapılması için sponsorlara çağrı yapmasının ardından 4 çeşmenin yapıldığı bildirildi.

“Tamamen sponsor destekli yapılmış destekli çeşmelerdir bunlar”
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, son olarak Cedidiye Camii mevkiine yapılan tarihi görünümlü çeşmenin önünde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Düzce’de bu ihtiyaç olan bir şeydi. Bugüne kadar belki düşünülmüş ama yapılmayan bir şeydi. Biz de bunu ön plana aldık ve Düzce’yi çeşmelerle donatalım dedik. Dördüncü çeşmeyi bitirdik kısmet olura 3-4 tane daha yapacağız. Şu anda 15 Temmuz Parkı’nın olduğu yere düşünüyoruz. Bir tane Burhaniye Camii’nin oraya, bir tane Rasim Betir’e, 1 tane Hamidiye Mahallesi’ndeki pazaryerinin olduğu yere bir istek var oraya yapacağız. Bu çeşmeleri yaparken sponsor olmak isteyen vatandaşların durumuna göre hareket ediyoruz. Tamamen sponsor destekli yapılmış çeşmelerdir bunlar. Belediyemizin katkısı yüzde 25-30 civarındadır.
“Bunların taşlarını da özel olarak Ankara’dan getirtiyoruz”



İsim zikredilmemesini de kendileri istediler. Bilinmesin, hayrımıza olsun istediler. Biz de isim yazmadık, besmele ve yapıldığı tarihi yazdık. Vatandaşlardan da hep olumlu tepki aldık. En azından vatandaş suyunu içip elini yüzünü yıkayabiliyor. Görüntüsü de güzel. Bunların taşlarını da özel olarak Ankara’dan getirtiyoruz. Bütün çeşmelerin de hepsi aynı konseptte.”

Haber: C.ÜSTÜNER