Düzce Belediyesi, şehir merkezine yeni katılımlar ile birlikte Türkiye’de bütçesi en fazla büyüyen belediye haline geliyor. Belediyenin bütçesinin katılımların tamamının gerçekleşmesi ile birlikte 7 Milyon YTL’den 17 Milyon YTL’ye çıkması bekleniyor.

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye meclisi üyelerine belediyenin mali durumu ile ilgili bilgi verirken, belediyelerin bütçelerindeki artışın Türkiye ortalamasının yüzde 39 olduğunu, Düzce Belediyesindeki artışın ise yüzde 50 oranında gerçekleştiğini söyledi.

 

Başkan Keleş, yeni belediyeler yasası’nın getirdiği son düzenlemeler ile bu rakamın daha da arttığını, daha önceki düzenlemede belediyelerin bütçelerinin yüzde yüzün üstündeki artışlara engel bulunduğunu belirtti.

 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Eski Düzce Valisi Ercan Topaca’nın ekledikleri bir madde ile bu durumun Düzce açısından aşıldığını dile getiren Keleş, , bu nedenle  bu maddeye “Düzce Maddesi” denildiğini, yeni maddenin Düzce’nin 5 Milyon YTL’sini kurtardığını  ifade etti.

 

Başkan Keleş, belediyelerin gelirlerindeki genel artış, nüfus artışı sonucu meydana gelecek artış ve kesintilerin azalması sonucu Düzce Belediyesi’nin bütçesinin 7 Milyon YTL’den 17 Milyon YTL’ye çıkacağını da sözlerine ekledi.