Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan bu gece, rahmet gecelerinden biri olan Berat Kandili... On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayından önceki son kandil dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in son müjdecisi olan Berat Kandili’ni, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olması dileğiyle Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadesini kullandı.


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Berat Kandili Kutlama Mesajı’nda, “Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde, birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörüyle yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son vermeliyiz.”dedi.

Ak Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kaşıkoğlu mesajında şu sözlere yer verdi. “Berat kandili, Müslümanlar olarak vicdanlarımızı muhasebeye çekme, nefislerimizi terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarımızı telafi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu hassas zaman diliminde Berat Kandili'nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.”


Kandili dolaysıyla mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman da “Bizleri birbirimize bağlayan bu günlerin anlam ve değerini bilmeliyiz çünkü son günlerde yaşadığımız olaylar, ülkemizin içinde bulunduğu bu süreç toplumumuzu derinden üzmekte, birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle Manevi Duygularımızın yükselmesine vesile olan Berat Kandilinin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret etmeliyiz.. “dedi.

 

Haber;C.Üstüner