15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de yapılanan hain FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeleri Türk milletinin paralarıyla alınan silahlarla hain kalkışma içine girmişlerdi. O günlerde göğsünü siper ederek hainlere geçit vermeyen Türk milletinin 250 vatan evladı şehit düşmüştü.

Göğsünü kahramanca vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için sefer eden şehitleri unutmayan Beşir Derneği hayırseverlerin desteğiyle 15 Temmuz Destanı’nın 5. Yıldönümü nedeniyle anlamlı bir çalışmaya imza attı. Afrika’da temiz suya erişim olmayan mazlum coğrafyalarda açılmak üzere 250 şehit için 250 su kuyusu projesi başlattı.

Bu kapsamda FETÖ’cü teröristlerin alçak darbe girişiminde şehit ettiği 4. sınıf emniyet müdürü Ufuk Baysan adına Çad’da su kuyusu açılarak temiz suya ulaşım sıkıntısı çeken insanların hizmetine sunuldu.  15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan hava saldırısında şehit düştüğü esnada 42 yaşında olan Baysan’ın adı bölge insanının hayatını kolaylaştıracak olan hayratta yaşatılacak.

Beşir Derneği Düzce Temsilcisi Mehmet Aybek, 15 Temmuz Destanı’nın 5. yıldönümü vesilesiyle 250 şehit için 250 su kuyusu projesi başlattıklarını kaydeden Beşir Derneği Düzce Temsilcisi Mehmet Aybek, “Böylece 15 Temmuz için kalıcı eserler inşa ederek kahramanlığımızı farklı coğrafyalarda anlatmayı düşündük. Bu kapsamda hayratı hayata geçirerek mazlum coğrafyaların hayatına geçirmeyi amaçlıyoruz. 15 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 250 su kuyusu projemiz kapsamında 30 su kuyumuzu şehitlerimiz isimleriyle açtık. Devam eden çalışmalarımızla da inşallah 250 hedefine ulaşacağız. Afrika, Asya, Afganistan’da, Somali’de Kenya’da Çad ve su ihtiyacı nerelerde varsa oralarda açacağız. Kampanya ise 250 su kuyusu açılana kadar devam edecek.” diye konuştu.