Proje maliyetli: 500 milyon TL

Kaplıca suyu 9 km uzaklıktan taşınacak
Düzce'de sağlık ve termal turizmi yatırımı konusunda açığı fark ederek araştırmalara başlayan firma, uzun süredir atıl vaziyette olan Derdin kaplıca suyunun değerledirilmesi için kolları sıvadı. Suyun ruhsatının alınabileceğinin öğrenilmesi ile süreç hızlandı. Dev kompleksin hayata geçirileceği alan olarak Uğur Suyu'nun kenarındaki Kaledibi belirlenirken, 9 kilometre uzaklıkta bulunan Derdin'in kaplıca suyunun jeotermal borularla proje alanına taşınması kararlaştırıldı.


 

2016'da başladı, 2022'de bitecek
Bu doğrultuda kısa sürede arazi ile ilgili çalışmaları tamamlayan Jeotermal Turizm Sağlık Grubu, 2022 yılında tamamlamayı hedeflediği projenin startını 2016 yılında verdi.

 

140 dönüm arazi üzerinde kurulacak


Düzce'ye yeni bir istihdam kapısı
Yüzme havuzundan amfi tiyatroya, seyir terasından sportif faaliyetler için sahalara kadar içerisinde barındırdığı bir çok sosyal donatı ile de göz dolduran ve Düzce'ye yeni bir istihdam kapısı sağlayacak projenin detaylarını firmanın Düzce sorumlusu Yılmaz Aksoy anlattı.

Zengin doğal potansiyelleri yatırımda etkili oldu
Zengin doğal potansiyellere sahip olmasının yanında Ankara ve İstanbul gibi iki büyük kentin tam ortasında yer alan Düzce'nin turizm faaliyetleri açısından önemli bir çekim merkezi olduğuna dikkat çeken Aksoy, bu durumun yatırımı daha cazip hale getirdiğine dikkat çekti.

"Proje 3 etaptan oluşuyor"
Aksoy projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"
140 dönümlük bir arazinin üzerinde kurulacak projemiz, toplam 686 daire, 11 villa ve 5 yıldızlı otelden oluşuyor. En büyük özelliğimiz doğayla iç içe olması. Önümüzde hemen Uğur akarsuyumuz var, arkada aynı zamanda korumuz mevcut. Projemiz 3 etaptan oluşuyor. 250 daireyi kapsayan 1. etabımızı inşallah 2019’un yaz ayında açıyoruz. Yani önümüzdeki yaz burada yaklaşık bin kişi yaşayacak. Daha sonra 2. etabımızı bitireceğiz en son etabımız otel etabı. 440 odalı 5 yıldızlı bir otel yapıyoruz. Projemizi bu şekilde tamamlamış oluyoruz. Kapasitemizi 3 bin kişiye çıkaracağız. Bütün projeyi bitirmemiz 2022’yi bulacak."

"Biz Düzce’nin Türkiye’ye, dünyaya açılan penceresi olduk"
Yatırımda neden Düzce'nin tercih edildiğini ise şöyle anlattı:

"En baş nedenlerinden birisi Derdin suyu, suyumuzun faydası, şifası... Fakat tabii Türkiye’de, dünyada bilen yok. Biz Düzce’nin Türkiye’ye, dünyaya açılan penceresi olduk. Çünkü yaklaşık 63 ile ulaştık. 63 ildeki vatandaşlar artık Düzce’yi, Düzce’nin Derdin Suyu’nu biliyor. Aynı zamanda yurt dışına da ulaştık. Cezayir’den, Katar’dan, Fas’tan ve birçok yerden bizden yer sahibi, mülk, daire sahibi olan insanlar var. Termal Sağlık Turizmi aslında suyla gelen sağlık. Bu turizmi aynı zamanda doğayla birleştirdik. Düzce’miz konum olarak harika bir yerde. Ben de Düzceli olduğum için bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Düzce ekonomisine inanılmaz bir katkısı olacak."



Haber: C. ÜSTÜNER