Beyköy Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliği ile gerçekleştirdiği konutlarda son aşamaya gelinirken, Belediyenin kura çekimine katılacak olan vatandaşlardan 250 YTL para istemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Konuya, Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz açıklık getirdi.

Kura çekimi için 568 kişiden toplanacak olan paranın miktarının 142 Bin YTL olacağını söyleyerek, bu paranın kura için fazla olduğunu belirten vatandaşlar, paranın nerede kullanılacağının açıklanmasını talep ettiler.

Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz ise, konuyu açıklarken, belediyenin arsaları toplamak için özel bürolar aracılığıyla ifraz uygulamaları, gazetelere ilan verme gibi masraflar yaptığını, bunun yanı sıra belediyenin mülkiyetinde bulunan arsaların da bu alana katıldığını, kura günü de noter masrafları, kura salonunun hazırlanması gibi masraflar için bu miktarı aldığın söyledi.

Aslında belediyenin masrafının sözü edilen miktarın çok üzerinde olduğunu da dile getiren Yılmaz, vatandaşın ağır bir yük altına girmemesi için miktarı düşük tuttuklarını, bu paranın kimsenin cebine girmeyeceğini, makbuz karşılığında alınacağını da sözlerine ekledi.