Düzce’yi etkisi atına alan sağanak yağmur nedeniyle Bahçeşehir Güzelbahçe Mahallesi 8. Bölgede bulunan bir binanın bodrum katı sular altında kaldı. Bodrum katında bulunan bazı dairelerdeki eşyalar tamamen kullanılmaz hale gelirken, bina sahipleri kendilerine yardımcı olması için mahalle muhtarı Anıl Gürol’dan yardım istedi.

Bina sahiplerinin iddiasına göre, binaya gelen mahalle muhtarı Anıl Gürol önce evini su basan vatandaşlarla tartıştı ardından ise, suları vidanjör ile tahliye etmek için gelen Düzce Belediyesi işçilerinin üzerine yürüdü.

“Onu muhtarlık görevine biz getirdik”

Bina sorumlusu Ayşe Çimen, yaşanan olayları Öncü Mikrofonuna anlattı. Binayı su basması nedeniyle kendilerine yardımcı olması için ilk olarak Mahalle Muhtarı Anıl Gürol’u aradıklarını dile getiren Çimen, “Sabah saat 7’den beri ayaktayız. Yani daha eve çıkmadık. Ben muhtar bey Anıl Gürol’u aradım, ‘Bir zahmet gel, bizlere yardımcı ol’ diye. Geldi buraya, ondan sonra ‘Beni niye rahatsız ediyorsunuz’ dedi ve burada vidanjör ile çalışma yapmaya çalışan belediye ekiplerine saldırmaya başladı. Tabii baya bir kapıştılar. Yani biz rahatsızlık mı veriyoruz? Onu biz getirdik muhtarlık görevine. Yani onun şu anda bizim sorunumuzla ilgilenmesi gerekmiyor mu?  Su baskını nedeniyle arkadaşımızın evi büyük zarar gördü. Eşyaları ve parkeler şu an komple gitti. Hani biz sadece muhtar beyden sadece bize önderlik yapmasını istedik. Buralar komple su ile doldu. Sağ olsunlar; Belediyeden yardım istedik, bize vidanjör ve personel gönderdiler ve buradaki suyu çektiler. Onlar gittikten sonra biz kovalarla boşalttık suyu. Kalan suyu da itfaiye gelecek birazdan, onlar çekecekler” diye konuştu. 

“Muhtar Belediye işçilerinin üzerine yürüdü”

Evini su basan Yeter Demir ise, “Sabahtan beri kovalarla su boşaltmaya çalışıyoruz. Belediyeden de geldiler, baya su çekip gittiler. Mahalle Muhtarı Anıl Gürol’da bize yardımcı olacağı yerde, belediyeden gelen işçilerin üzerine yürüdü. Muhtar bize, ‘Benim burada yapacak bir şeyim yok!’ dedi. Biz şu anda çok zor durumdayız, muhtarın bizim yanımızda olması gerekiyordu. Evde çok büyük zarar var, birçok eşyam kullanılmaz halde. Parkelerim birden kalktı. Suyu boşalttıktan sonra bütün eşyalar çöpe gidecek” şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Anıl Gürol ise, Öncü Haber Muhabirine yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmeyerek, "Böyle birşey yok" açıklamasında bulundu. 

HABER: Savaş ARI