Şehir merkezi Kalıcı Konutlar hattında sefer yapan 21 nolu Denetimli Özel Halk Otobüsü, Kazukoğlu Mahallesi’nde bulunan yolcu durağında arızalandı.


Seyir halinde olan otobüsün motor kısmında çıkan yangın otobüste bulunan yolcuları tedirgin etti.  

Son zamanlarda belediye otobüslerinde bu tür sıkıntıların sık sık yaşanması ile huzursuz olan yolcular tepki göstererek otobüsten indi.



Yolcuları mağdur ederken tepkilere neden oluyor

Arızalanan otobüsün yolcularından Sultan Geçtim Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, otobüsle yolculuk edenlerin arızalardan şikayetçi olduğunu vurguladı

“Otobüsün önünden dumanlar geldi”

Yolcu indirdikten sonra aracın önünden ses geldiğini ve dumanlar yükseldiğini belirten Sultan Geçtim yaşadığı olayı şu cümlelerle açıkladı:

“7. Bölgeden 21 no’lu aracı bekledik. Saat başı geliyormuş biraz gecikti. Araca bindik köprüyü geçtikten sonra yolcu indirdi araç ve ardından aracın önünden ses geldi dumanlar yükseldi. Araba yanıyor sandık ve aşağıya indik.”



“Medyatik mi yapacaksın dediler”


‘Herkes şikayetçi ama kimse konuşmuyor’ diyerek tepkisini dile getiren yolcu Sultan Geçtim şu ifadelerde bulundu:

“Haber kuruluşu bakalım arayalım dediler. İnternetten baktık. Sizi aradım daha sonrasında vatandaşlar dediler ki bu kadın bizi medyatik yapacak. Tabii bu arada otobüsün önünde bir şeyler yapıyorlardı ve araca bakıyorlardı. Birkaç araçta durdu burada ne oluyor diye. Daha sonra birçoğu otobüse tekrardan bindi. Otobüs daha sonra gitti. Yanımda kalan arkadaşlar biz burada bekleyeceğiz dediler. Bir belediye otobüsü daha geldi ona da binip gittiler. Sağ olsunlar yalnızım şu an. Ben şikayetimi dile getirmek istiyorum. Herkes şikayetçi ama kimse konuşmuyor. Böyle sorunlar yaşamak istemiyoruz.”



Öte yandan aynı otobüs güzergâhında 8 Eylül 2019’da belediye otobüsü seyir halindeyken motor kısmı yanmış ve itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilmişti. Kazada şans eseri kimse yaralanmamıştı.
 
Haber : C.A.KUŞ