Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten bir günlüğüne koltuğu devralan Rıza Malatyalı İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Diyar Gelturan bir günlük Belediye Başkanlığı görevinde İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen'i makamına çağırarak kısa zamanda okulunun bahçesinde bir yangın tatbikatı gerçekleştirilmesini istemişti. Bugün de İtfaiye Müdürlüğü Gelturan'ın isteğini yerine getirerek Rıza Malatyalı İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

 



Tatbikatın öncesinde itfaiye amiri Mehmet Caner Polat, olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlattı, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.



Polat'ın yaptığı bilgilendirmenin ardından okulun bahçesinde ateş yakıldı.Ateş iki itfaiye memuru tarafından yangın tüpüyle söndürülürken öğrenciler ateşin söndürülme anını heyecanla izleyerek itfaiye memurlarını alkışladılar.

 



23 Nisan’da belediye başkanlığı koltuğuna oturan Gelturan, 1 günlük başkanlığı sonrası okul arkadaşlarına tatbikat heyecanı yaşattığı için mutlu olduğunu ifade etti. Küçük başkan, Belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra arkadaşlarının kendisi „başkanım“ diye çağırdığını da sözlerine ekledi.

 



23 Nisan'da Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in koltuğunu bir günlüğüne devralan Diyar Gelturan'ın bir isteği de okulun önünde bulunan eğimden dolayı su birikintisi yaşandığı ve bu tümseğin düzeltilmesi hususundaydı. Gelturan bu isteğinin henüz gerçekleşmediğini belirtirken, Belediye başkanı Mehmet Keleş’e bir kez daha hatırlatmada bulundu.

 

 


Gelturan," Tümseğin düzeltilmesi konusundaki isteğim henüz gerçekleştirilmedi ama en kısa sürede yapılmasını rica ediyorum.“dedi.