D-655 karayolunu Beçi Yörükler Köyü mevkiinde Karayolları çalışanları tarafından üç gün önce yapılan çalışmayla yol kenarlarına bariyer konulması vatandaşın tepkisine neden oldu. Yolun karşına geçmek isteyen vatandaşlar için mevcut alt geçidin kapalı olması ve üst geçit yapılmadan bariyerlerin konulması yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlara tehlike yaşatıyor. Alt geçidin işler bir hale getirilmesi gerektiğini düşünen vatandaşlar, bariyerlerin yer aldığı noktada bulunan yaya geçidi levhasının ironik bir durum olduğunu vurguladılar.
KİMSE ORALI OLMADI
Mikrofonlarımıza açıklama yapanlar “Vatandaşın geçeceği yolun her tarafı bariyerlerle kapatılırken alternatif güvenliği geçişin sağlanacağı bir düzen ise oluşturulmadı. Böyle bir çalışma böyle bir plan dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz gün boyu yayalara araç çarpacak endişesi yaşıyoruz. Geçemeyenlere yardımcı oluyoruz. Burada bir can yandığında cezasını kimin çekeceği bilinsin istiyoruz. Biz şikayette bulunduk kimse oralı olmadı. Yolu sağlı sollu tamamen kapattılar. Dünyanın hiçbir yerinde yaya yolu bu şekilde kapatılmamıştır. Yola çare bulunmazsa gece bariyerleri sökmeyi bile düşünüyoruz.”dedi.
KAZAYA SEBEBİYET VERECEK
Esnaflar, bölgede her gün kaza tehlikesi yaşandığını belirtti: Burada esnaf olarak faaliyet gösteriyoruz. Yolun karşısında mahalle var. Büyük küçük yolu karşıya geçmek isteyenler korkudan geçmekte zorlanıyorlar. İnsanlar bariyerlerin üzerinden atlamak zorunda kalıyorlar. Bu durumun bir kazaya sebebiyet verebileceğini düşünüyoruz. Bariyerleri yapan işçiler durumun ellerinde olmadığını söylediler. Günde birçok kaza tehlikesi yaşanıyor.
KULLANILMAYA TEŞVİK EDİLMEYEN ALT GEÇİDİ KAPATTILAR
Alt geçidin açılmadan yolun bariyerle kapatılmasını eleştiren vatandaşlar şunları kaydetti: Hizmet bizim bildiğimiz vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için yapılır.  Burada yapılan bariyer çalışması ise hayatı daha da zor hale getirdi. Bunun sebebi yıllar önce yapılmış fakat hiç kullanılmayan ve kullanılmaya teşvik edilmeyen bir alt geçit vardı onu kapattılar. Daha sonra da bir üst geçit yapmadan bariyerlerle yolun karşısına geçişi engellediler. İnsanlar bariyerlerin üzerinde geçmeye çalışırken geçer geçmez yolun ortasında kalıyorlar. Bu yolda önlem alınması için illa birilerinin ölmesi ya da yaralanması mı gerekiyor? Bir acı yaşanmadan bu bariyerlere bir çözüm bulmalarını istiyoruz.
Haber;Y.SEVER