Türkiye Kızılay Derneği tarafından ülke genelinde başlatılan ve davranış değişikliğini amaçlayan kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak Kızılay Düzce Kan Bağış Merkezi Doktoru Hasan Ergen tarafından açıklama yapıldı.

 

 ‘Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor’ sloganıyla dikkat çeken kampanya hakkında bilgiler vere Ergen, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısının yetersiz olduğunu ve ülkemizde bir yıl içinde toplanan kanların yalnızca yüzde 40’ının Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği şekilde düzenli ve bilinçli kan bağışçıları tarafından karşılandığını söyledi.

 

 

 

 ‘Gelişmiş ülkelerde güvenli kan bağışçılarının toplam nüfusa oranı yüzde 5 düzeyindeyken, ülkemizde bu oran yüzde 1,5 civarındadır’ diyen Ergen, kan vermenin insan sağlığına zararlı bir yanı bulunmadığını, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireylerin 3 ayda bir kan verebileceklerini ve kan bağışında dinen de bir mahsur bulunmadığını vurguladı.

 

 

 ‘Sadece yarım saatinizi vererek binlerce hayat kurtarabilirsiniz’ diyerek sözlerini sürdüren Ergen, ‘Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı Kan Merkezlerine çağırıyoruz’ şeklinde konuştu.