13 Ekim 1923 yılında Düzce'de doğan ve neredeyse bütün hayatını Düzce'de geçiren Hidayet Gösterişli, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gösterişli,1947 yılında bugünkü adıyla Mimar Sinan Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun olurken 1967 yılında Düzce Belediye Başkanlığı görevini de yaptı.

Belediye başkanlığı görevini tamamlamadan 2,5 yıl sonra işleri gereği istifa etti. Macide Gösterişli ile evli olan ve bu evlilikten ise 2 çocuğu olan Hidayet Gösterişli, Düzce'de park ve bahçelerin yapılmasını teşvik eden bir isim olarak tanındı, Yine bugünkü İnönü Parkı onun zamanında yapıldı ve parkı botanik  bahçesine çevirdi.

Yakınları da Gösterişli hakkında bilgi verirken Gösterişli'nin doğaya olan tutkusunu dile getirerek “ İnönü Parkı'nın bugünkü halini görmek onu çok üzüyordu. Çünkü o zamanında bu parkı güzelleştirmek için çok uğraşmıştı. Kendisi doğa için her şeyi yapardı çünkü doğayı çok severdi “ ifadelerini kullandı. TSO yönetiminde de bir süre görev alan Hidayet Gösterişli, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının kurucuları arasında da yer alıyordu. Gösterişli ayrıca 1969 ve 1972 yılları arasında Düzce Ticaret Odası Meclis Başkanlığı Görevini de yaptı.

Gösterişli'nin naaşı sevenleri tarafından Kültür Mahallesi, Namık Kemal Sokaktaki evinden alınarak Büyük Cami'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Gösterişli, son zamanlarını evde geçiriyor ve kendi işleriyle uğraşıyorduç

ÖNCÜ RTV olarak bizde merhuma Allah'tan rağmet sevenlerine ve yakınlarına  da baş sağlığı diliyoruz.