MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık'ı sokaktaki seçmene sorduk. İşte sokağın nabzı...

“Seçilirse önceki başkanlardan daha başarılı olacağını düşünüyorum”

Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan Hikmet Mısır, Bıyık’ın Düzceli olduğu için Düzce’nin sorunlarını göz önünde bulunduracağını belirterek, “Erdoğan Bıyık’ı çok iyi tanıyoruz. Aynı camianın insanlarıyız. Sporcu insanlarız. İnşallah camiamıza ve Düzcemize hayırlı olur. Düzce’de yaşadığı için Düzce’nin sorunlarını da bileceğini göz önünde bulundurarak seçilirse önceki başkanlardan daha başarılı olacağını düşünüyorum. Ak parti MHP ittifakından dolayı biraz daha iyi çalışacaktır diye umuyorum” şeklinde konuştu.

“Düzce belediye başkanının Düzce sorunlarını iyi bilmesi gerekiyor”

Aziz Gökçe isimli vatandaş Bıyık’ın “Başkan olacak kişinin Düzce'nin sorunlarıyla ilgilenmesi gerekiyor “ diyerek sorumuzu yanıtladı. “Düzce’ye yapılacak hizmetleri daha iyi düşünüp plan proje hakkında vatandaşa genel bilgileri vermesi gerekiyor. Düzce’ye çok milletvekilleri geldi ama Düzce’ye yatırım yapan olmadı” diyen Gökçe, hayırlısının olmasını diledi.

“Şahıs önemli değil aslında şahsın ne yaptığı önemli”

Düzce için hizmet verebilecek ve eğitim konusunda çalışmalar yapabilecek aday olmasını istediğini dile getiren Aysun Korucu ise, “Düzcemiz için kim yararlı olacaksa o olsun. Şahıs önemli değil aslında şahısın ne yaptığı önemli. Depremden çıktık sonuçta ve hala kalıntılar duruyor. Ben bir öğretmenim. Prefabrik okullardan kurtulacak mı? Çocukların eğitimi düzenlenecek mi? Bunların çalışmaları yapılırsa A partisi B partisi önemli değil. Gelecek olan şahıs önemli aslında. Erdoğan Bıyık’ın bu konuyla ilgili projeler yaptığını duyduk, umarım projeleri yapar Düzcemiz için” ifadelerini kullandı.

“Düzce’ye çok şeyler katacağını düşünüyorum”

Erdoğan Bıyık’ın Düzce için doğru bir tercih olduğunu dile getiren ve spor camiasında kendini ispatlamış olduğunu dile getiren Uğur Seyman ise cümlelerine şöyle devam etti, “Yani birincisi Düzce’de esnaflık yapan, Düzce’nin merkezinde doğup büyümüş, Düzce’li birçok insana faydası dokunmuş bir kişilik. Ben artık zaten Düzce’de bir değişim olması gerektiğini düşünüyorum. Erdoğan Bıyık’ında çok doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. İnşallah da 31 Mart seçimlerinde MHP’nin adayı olarak kazanır. Düzce’ye çok şeyler katacağını düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi spor camiasında, birçok camiada bunu ispatlamış birisi zaten kendisi. Karakteriyle, halkla ilişkileriyle, iletişimiyle bunu başarabilecek bir kişi.  İnşallah 31 Mart seçimleri Düzce için hayırlı olur. Erdoğan Bıyık’ında doğru bir aday olduğunu düşünüyorum. İnşallah başarılı olur diye düşünüyorum.”

“Halkımızdan, yani bizden birisi”

Turgut Tunca adlı vatandaş ise,“Erdoğan bey doğma büyüme Düzce’li. Halkımızdan yani bizden birisi. Bizim bir parçamız. Düzce’de ne olup bitiyorsa ben nasıl biliyorsam o da öyle biliyor. Yani Erdoğan bey Erdoğan abim ben yakın hissediyorum kendisini şeker gibi adam. Erdoğan Bıyık’ın olacağını düşünüyordum ama bu kadar erken olacağını beklemiyordum”

“Benim için aday olması sürpriz oldu''

Bıyık’ın adaylığı için “hayırlı olsun” temennisinde bulunan Burhan Utkun isimli vatandaş ise cümlelerine, gönlünün Faruk Özlü’den yana olduğunu belirterek başladı ve şöyle devam etti,  “Biz ittifaktan yanayız. İnşallah hayırlısı olsun. Seviyoruz kendisini iyi bir insan. Ama benim gönlüm bakanımızda.  Benim için aday olması sürpriz oldu. İyi oldu, inşallah bir şey olur. Faruk Özlü’yü düşünüyorum çünkü daha iyi hizmetler gelir diye düşünüyorum. Devlet tecrübesi var. Çevresi var. İnşallah hayırlı olur”

“Düzce’yi bildiği için faydalı olacağını düşünüyorum”

Bıyık’ın aday olmasın beklediğini belirten Ayşenur Özer isimli vatandaş şöyle konuştu; “Tanıdığımız, bildiğimiz esnaflardan Gaziantep Caddesinde. Onun içinde hayırlı olmasını diliyoruz. Tabi düşünüyorduk. Beklediğimiz adaylardan biriydi. Hizmet konusunda buranın eski esnaflarından olduğu için kendisininde Düzce’yi bildiği için faydalı olacağını düşünüyorum”

“En güçlü aday da kendisiydi”

Erdoğan Bıyık’ın adaylığını değerlendiren Serdar Yıldız isimli vatandaş Bıyık için Düzce’nin esnafı ve iş adamı olduğunu belirterek 'Zaten bu adaylığı bekliyordum' dedi. Yıldız sözlerine şöyle devam etti , “Erdoğan abinin açıklanmasını biz zaten bekliyorduk. Hem esnaf olarak hem Düzce’li olarak. Bence en iyisi bu oldu zaten. En güçlü adayda kendisiydi. Kendisinin yanındayız her zaman. Arkasındayız. Erdoğan abi bir kere Düzce’nin insanı. Düzce’nin bir kere esnafı ekstra iş adamı. Hem esnafın sorununu biliyor. Hem Düzce’deki sporun hangi yöne ilerlemesi gerektiğini bilenlerden biriside Erdoğan abi. Yıllarca sporun, sporcunun Düzce’de esnafın içerisinde olmuş bir insan.”  

“Düzce artık değişim istiyor”

Mikrofon uzattığımız son vatandaşımız Mehmet Yamaç ise Bıyık’ın her zaman esnafın yanında olduğunu belirterek “Erdoğan Bıyık bizim abimizdir. Düzce’nin abisidir, kardeşidir. Düzcelidir. Burada yaşıyor. Bizim girdiğimiz çukurlara oda giriyor. Bizim elektriğimiz kesildiği zaman onun elektriğide kesiliyor. Yani Düzce’ye hayırlı olsun diyelim. Bizde şimdiye kadar Ak Parti’ye oy verdik. Biz Tayyipçiyiz. Ama Düzce’nin değişmesi gerekiyor artık. Öyle düşünüyorum ben. Oda bizim bir abimiz. Kamuoyunda biz çok iyi takip ediyoruz. Bugün Devlet Bahçeli 30 büyük şehiri Ak Partiye bıraktıysa bizde Düzce’yi MHP’ye verebiliriz. Öyle düşünüyorum ben. Ben inanıyorum, güzel olacağınada inanıyorum, seçileceğine de inanıyorum. Yani Düzce artık değişim istiyor. Bekliyorduk evet. En güçlü aday oydu. Benim şahsi görüşüm en güçlü aday oydu” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ