El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde ahşap işlemeciliği, mermer işlemeciliği ve gümüş işlemeciliği bölümlerinde parasız yatılı veya gündüzlü 100 erkek kursiyere mesleki eğitim kursları açılacak. Müdürlüğün amacının okuyamamış ya da herhangi bir meslek sahibi olamamış gençlerin meslek edindirmek ve unutulmaya yüz tutmuş olan el sanatlarına usta eller yetiştirmek olduğunu söyleyen Ahmet Aycan, kurs hakkında bilgiler verdi. 


Türkiye’de sadece 6 merkez olan ve Batı Karadeniz bölümü olarak Düzce’nin seçildiği El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara arasında olmasının Düzce için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. 


1 Kasım 2013 Cuma gününe kadar kayıtların devam edeceği kurslara müracaat etmek için; Türk vatandaşı olmak, okur-yazar olmak, öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak, yatılı kursiyerler için 14-24 yaşında olmak, evli olmamak, taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar hariç olmak üzere, ertelenmiş olsa dahi, bir suçtan dolayı mahkum olmamak, gündüzlü kursiyerler için en az 14 yaşında olmak gibi maddeler yer alıyor.
Müracaat etmek isteyenlerin gerekli belgeleri şahsen veya posta yolu ile Eğitim Merkezine ulaştırılması gerektiği belirtildi.

 

Haber; G. KARDUZ