Düzce’de aylardır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atama yapılmazken, Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Osmaniye’ye genel sekreter oldu. Osmaniye İl Özel İdare Genel Müdürlüğü Genel Sekreterliğine Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yanık atandı. Mehmet Yanık’ın önümüzdeki günlerde görevine başlayacağı bildirildi. İmam hatip lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezunu Yanık’ın daha öncede Bitlis’te İl Özel İdaresinde 2 buçuk yıl genel sekreterlik yaptığı öğrenildi.
Öte yandan Düzce Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel’in emekliye ayrılmasının ardından Üstünel’den boşalan göreve, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker atanmıştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği koltuğunu kimin oturacağı AK Parti'de yeni bir kriz yaratmış, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 2 vekilin de desteğini yanına alarak Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin'i o koltuğa oturtmak için hummalı bir çalışma yaptığı ancak Milletvekili Korkmaz, bu atamaya şiddetle karşı çıktığı öne sürülmüştü.


Şu günlerde atama konusunda hala sessizliğin hakim olduğu İl Özel İdaresi’nde aylardır yapılmayan atama işlerin de aksamasına neden olurken bu durum kamuoyunda tepki ile karşılanıyor.


Ancak bu karşın AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu son demecinde atama konusunda acele etmeyeceklerini ve uzlaşı ile atama yapılacağını açıkladı.

 

Haber; S.KAŞKIR