Kavak tarlasındaki kavakların ve fındık bahçesindeki fındık fidanlarının yarıya kadar kesilip imha edildiği, iki evin de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yakıldığı ve daha önce yetkililerin Köye gelerek yerinde inceleme yaptığı Çilimli'nin Kiraztarla Köyü'ndeki korku ve endişe devam ediyor.

MUHTARI SUÇLADILAR

Fındık ocaklarının ve kavak ağaçlarının katledilmesinde muhtarı suçlayan köylüler, köyde bulunan tavuk kümeslerinin köyü yaşanmaz kıldığını belirtirlerken “ köyü yaşanmaz kılan kümesleri şikayet edenlerin evlerinin yakıldığını ve bahçelerenin katledildiği iddiasında bulundular..

KÖY HALKI YETKİLİLERDEN ÇARE BEKLİYOR

Köylüler, "Besihanelerin kokusundan çok rahatsız olduk şikâyette bulunduk ondan sonra ağaç katliamı başladı. 6 dönüm yere, fındığa 1 hafta kala ilaç attılar kuruttular. Fındık dalda kaldı kurudu. Ondan sonra 11. Ayda 5 dönüm yeri katlettiler, bir komşumuzun 22 dönüm yerini katlettiler, başka bir komşumuzun da 8 dönüm kavağı kesildi. Bu insanlık mı? Yok mu bizim devletimiz, bizimle ilgilenen kimse yok mu?” diye belirtti.

“ İl Tarım Müdürlüğünün harekete geçmesi gerekir, yetkililer bu katliamın arkasında kim veya kimler varsa bulmalı .Ağaçların yaprak açtığı bu dönemde gelip katliama bakmıyorlar” diyerek serzenişte bulunan köylüler “evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Kimin evini yakacaklar kimin ağaçlarını katledecekler bilmiyoruz. Endişe ve korku içinde ecel terleri döküyoruz” dediler..

Fındıkları kesilen ve ilaç atılarak kurutulan tarla sahibi köylüler de “ bu katliamın ardında tavuk kümesi ve besihaneyi işletenlerin olduğunu düşünüyoruz.Besihaneyi kokudan dolayı şikayet ettiğimiz için bize zarar verdiler” diyerek yeni bir tartışma başlattılar.

Fındık dallarıhıh ve kavak ağaçlarının baharla birlikte solduğunu gören Kiraztarla Köyü halkı , kesilen fındık tarlasında “ çare ve çıkış yolu arıyoruz. Yetkilileri ilgili olmaya ve çare olmaya bekliyoruz” dediler