Düzce’de bir bölge daha doğalgaza kavuştu. Geçtiğimiz ay Boğaziçi Belediyesi ile doğalgaz dağıtım firması DERGAZ arasında imzalanan protokol ile beldede bugün Doğalgaz Gaz Verimi Açılış Töreni yapıldı. Törene Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan ile DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan ve vatandaşlar katıldı.

“Bu yatırımda herkesin emeği var”
Tören sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, yatırımın bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak şöyle konuştu:



“1 sene önce 18 Ekim 2016 tarihinde Sayın Bakanımız Faruk Özlü başkanlığında, Düzce valimiz, bölge milletvekillerimiz Fevai Arslan ve Ayşe Keşir’ in katılımlarıyla DERGAZ ve EPDK yetkililerinin olduğu toplantıda Düzce ili Boğaziçi Beldesine doğalgazın verilmesi kararı çıktı. Bir sene içinde de bu yatırım kullanılacak boyuta geldi. Tabii ki bu yatırımın yapılmasında herkesin emeği var. Siyasilerimizin, sayın bakanımızın. Ama öncelikle AK Parti belediyeciliğinde şöyle bir enezem var vatandaşın hizmet belediyeciliği noktasında böyle talebi vardı. Bu talebi de devletin üst makamlarına ilettik. Bunlar da bizi geri çevirmedi. Bu noktada da devlet büyüklerimize, siyasilerimize, sayın bakanımıza, vekillerimize ve valimize bölge halkı adına şükranlarımı arz ediyorum. Tabii ki kısa zamanda olması sebebiyle de DERGAZ firması yetkililerine de teşekkürü bir borç biliyorum.”

“Hava kalitesi artacak”
İç hatlarda yatırımın yüzde 70’inin tamamlandığını kaydeden Ercan şu ifadelerde bulundu:

“Yerel işletmemiz olan DERGAZ şirketi bünyesinde iç hatlarda yüzde 70 tamamlanmış durumda. İç hatların tamamlanmasına gerek kalmadan vatandaşlarımız kendi bölgeleri olması asabiyle DERGAZ şirketine abone başvurusunda bulunabilirler. Gaz bugün itibariyle verilecek. Bundan sonra ilgili işlemleri evrakları yaptıkları takdirde doğalgaza kavuşacaklar. Bu yatırımın bölgemize gelmesi noktasında bölgemizin hava kalitesindeki eksiklik bilinen bir gerçek. O noktada da bu yatırımın alınmasında bir elzem olduğuna inanıyorum.”

“Bugünden itibaren Boğaziçi Beldesi’ne yüzde 90 gaz arzını vereceğiz”
DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan vatandaşların gaz arzlarını kullanabileceğini ifade ederek şöyle konuştu:



“7. ayda lisansımıza dahil oldu. Henüz lisansımız gelmeden gaz arzını veriyoruz. Burada öncelikle sayın bakanımıza bu kararı aldığı için, belediyemize, il özel idaremize özellikle karayollarımıza. Zorlu bir güzergâhımız vardı herkese çok teşekkür ediyoruz. Yarından itibaren ilk abonemiz sayın başkanımızın gazını açmak üzere tesisat dönüşümlerini yaptıran tüm abonelerimiz gaz arzlarını kullanabilirler. Sadece Kuzey’de küçük bir bölgemiz kaldı. Orayı da ay sonuna kadar tamamlayacağız. Ama bugün itibaren Boğaziçi beldesine yüzde 90 arzını vereceğiz. Vatandaşlarımıza mağduriyet vermişizdir. Bu konuda bağışlayın bizi. Çünkü sonuçta bir alt yapı yapıyorsunuz ama başkanımız hızlı bir şekilde yüzeyleri toparlayacaktır. Herkese hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Açılış töreninin ardından konuşan vatandaşlar ise beldenin doğalgaza kavuşmasından duyduğu memnuniyetleri dile getirdi.





Haber: Ö. YILMAZ