Boğaziçi Belediyesi tarafından belde de yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmek, çağdaş, sosyal ve kültürel katkı sağlamak amacıyla Düzce Üniversitesinden akademisyenlerinde katıldığı Sosyal Girişimci Belediyecilik Sempozyumunun 1.’si düzenlendi. Boğaziçi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, İlçe Belediye Başkanları, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.Sempozyum saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Boğaziçi Belediyesi’nin tarihi ile ilgili sunum ile başladı. Sunumun ardından protokol konuşmaları yapıldı. Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç ile Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan sempozyum hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Sempozyuma katılmaktan gurur duyduğunu belirten Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç, akademisyen bakış açısıyla belde ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Boğaziçi turizm açısından değerlendirilmeli

Genç, “Düzce’miz belediyeleri aralarında Boğaziçi Belediyesi, Sosyal Girişimci Belediyeciliğe bilimsel bir destek veriyor. Sosyal yaşamımızda önemli bir yer tutan belediyelerimizin hizmetlerini yerine getirirken bilimsel verilerden yararlanması bizleri de çok memnun ediyor. Bundan sonra umarım diğer belediyelerimizde bu tarz çalışmalar ortaya koyar, bir günlük çalıştay da olsa düzenlerler. Boğaziçi’nin turizm açısından da değerlendirilmesi gerekiyor. Üniversitemize 10 dakikalık mesafede olan doğa harikası bir yer olan Boğaziçi’nde restoranlar, kafeler açarak öğrencileri ve üniversite personelini buralara çekebilirsiniz. İleride de Boğaziçi’ne belli fakültelerimizi veya yüksekokullarımızı yapabiliriz.”diye Konuştu.

Belde halkının memnuniyeti ölçtük

Sempozyumu, Boğaziçi Belediyesi’nin Sosyal girişimcilik hizmetlerinin, Boğaziçi halkının memnuniyetine etkisini ölçmek amaçlı düzenlediklerini belirten Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, şunları söyledi:

 “3 bin nüfuslu olan Boğaziçi’nde 350 kişi üzerinden bu projemizi tamamladık. Bu bağlamda sosyal girişimciliğe, yerel kalkınma dinamiklerine etkisinden bahsederek Boğaziçi Belediyesi konunun örneği somut olarak ortaya koyulmaya çalışılmıştır”

Protokol konuşmalarından sonra yemek arası verildi. Sonrasında gün boyu sempozyum devam etti.  Sempozyumda yerel kalkınma ve sosyal kalkınma arasındaki ilişki, Türkiye’de sosyal belediyecilik,  sosyal girişimciliğin önemi, sosyal belediyecilikte halk ne anlamalı konu başlıklarında katılımcılar, görüşlerini paylaştı. 

Haber;S.C.AKYÜZ