Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan Çocuk Semt Polikliniği, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.

Kültür Mahallesi Mehmet Nazım Sokak üzerinde bulunan ve sadece 0-14 yaş arası çocuk hastalara hizmet verecek olan Çocuk Semt Polikliniği’nde her türlü koruyucu diş tedavileri uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.

7 diş hekimi görev yapacak
Batı Karadeniz Bölgesi’nde çocuk hastaların diş tedavilerinin yapılması için özel tasarlanan ilk poliklinik olma özelliği de taşıyan Çocuk Semt Polikliniği’nde 1’i uzman hekim olmak üzere 7 diş hekimi görev yapacak. Diş hekimi kapasitesinin 12’ye kadar çıkartılması planlandığını açıklayan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, çocuklar düşünülerek tasarlanan polikliniğin 5 Şubat itibariyle hizmet vermesinin ardından Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ana Bina’da çocuk hasta kabulü ve tedavi işlemlerinin yapılmayacağını bildirdi.

Hangi tedaviler yapılacak?
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Çocuk Semt Polikliniği’nde 0-14 yaş grubu çocukların, süt ve kalıcı dişlerinin sağlığını korumaya yönelik tedavilerin yapılması ile çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerden oluşan hastalıkların tedavilerinin yapılması amaçlanmaktadır. Çocuklardaki ağız ve diş hastalıklarını tedavi etmenin yanı sıra bu hastalıklardan korunma için birçok yöntem uygulanacaktır. Ayrıca çocuklara ve ailelerine ağız hijyeni eğitimi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, yapılan yaygın hatalar ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirmeler yapılıp uygulamalı eğitimler verilecektir. Çocukluk döneminden itibaren düzenli diş tedavilerinin yapılması, gelecek nesillerin sağlıklı bir ağza ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmalarını sağlayacaktır.”

Haber: C. ÜSTÜNER