İşte her biri birbirinden güzel, keşfedilmeyi bekleyen yerler:



Abant/ Bolu
Göl sefası arıyorsanız burası tam size göre. Abant Çamlık Restoran: Gölün en güzel konumuna sahip mekanda ister çam ağaçlarının altında mangalınızı yapın, ister göl manzaralı restoranda kahvaltı. Seçim size kalmış.



Gitmişken faytonlarla göl turu yapmayı da sakın unutmayın.

Konuralp/ Düzce
Konuralp'in tarihi zenginliğini gösteren en önemli kalıntılarından biri Antik Tiyatrosudur.



Halk arasında 40 Basamaklar olarak bilinen antik tiyatro, M.S. birinci yüzyıla kadar yöreye hakim olan Prusias Krallığı döneminin sanatsal zenginliğini gösteren en canlı eserler arasındadır.Bölgede şuan arkeoloji kazısı yapıldığı için dikkatli olun.



Kaynaşlı/ Düzce
Kaynaşlı Dipsizgöl Köyünde bulunan Çamlıpınar Göleti piknik ve mesire alanı, il merkezine 10 km mesafededir.



Orman içerisinde bulunan gölet, piknik, çadır kampı, trekking, bisiklet ve foto safari aktiviteleri tutkunları için tam size göre bir yer.



Aydınpınar/ Düzce
Şehir gürültüsünden, oksijenin ciğerlerine dolduğu yer. Düzce merkez Aydınpınar köyü sınırları içerisinde bulunan Derebalık Yaylası, şehir merkezine 36 km en yakın yerleşim yerine uzaklığı ise 22 km'dir.



Bin 400 m rakımılı yaylada her türlü binek araçla ulaşmanız mümkün.Yayla piknik ve çadır kampı, dağcılık, dağ bisikleti, atlı gezinti, doğa yürüyüşü ve foto-safari yapmak için uygundur.



Sakarya
Düzce’ye 1 buçuk saatlik uzaklıkta olan yer şehir gürültüsünden çok uzak. Yazın suları çekilen longozun toprakları köylüler tarafından tarım arazisi olarak kullanılmaktadır.



Longozun çevresi bütünüyle dişbudak ormanlarıyla çevrilidir ve bu ağaçlar yer yer gölün bataklık kesimlerine sokulmaktadır. Buralarda sülün, çulluk ve yaban ördeği gibi hayvanlar yaşamakta ve tatlı su balığı avcılığı yapılmaktadır.



Gölün içerisine yürüyüş yolunu kullanarak oksijeni ciğerlerinize soluyabilirsiniz.

Hendek/ Sakarya
Dikmen Yaylası: Hendek İlçe sınırları içerisinde yer almaktadır ve ilçe merkezden 1 buçuk saat uzaklıktadır. Orman gülleri ile ünlü olan yaylada elektrik de mevcuttur. Yayla bin 722 metre yüksekliktedir.



Ayrıca yaylada her yıl yaz sezonu şenlikler yapılmaktadır.

Haber: H.GÜRSOY