Yaşanan depremlerin ardından vatandaşların mağdur durumda kalmamaları için Düzce'deki değişik bölgelere prefabrik yapılmıştı. Yapılan prefabriklerden çıkmayan vatandaşlar içinde geçtiğimiz günlerde işlemler başlatılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Gümüşpınar ve Fevzi Çakmak mahallesi prefabriklerinde yaşam mücadelesi veren ailelerin prefabrikleri boşalttıklarını ve Mağdur ailelerin Kiremitocağı prefabriklerine yerleştirildiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, yaptığı açıklamada, Düzce'nin 1999 yılında yaşanan depremler sonrasında çeşitli alanlarda kurulan prefabriklerin zaman içinde boşaltıldığını ve son olarak Gümüşpınar ve Fevziçakmak mahallesinde bulunan prefabriklerin boşaltıldığını belirtti.

Şahin ayrıca 'Gümüşpınar ve Fevziçakmak Mahallesi prefabriklerinde barınan 69 ailenin madğur oldukları gerekçesiyle Kiremitocağı prefabriklerine nakil ollduğunu, hiç bir ailenin mağdur edilmediğini ve vatandaşlara destek olmak için ellerinden gelen desteği yaptıklarını ifade etti.

Şahin son olarak boşaltılan prefabriklerin Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından satışa sunulacağını belirterek ''Boşaltılan prefabriklerin sağlam olanları ilk olarak mağdur olan ailelerin yerleri varsa bu ailelere hibe şeklinde vereceğiz. Daha sonra Bayındırlık İl Müdürlüğü tesbitiyle prefabrikleri metrekare hesaplarına göre satışa sunacağız. Elde edilen gelir yeni yapılacak olan ana okullarında kullanılacaktır'' şeklinde konuştu.