Nisan ayında yapılan seçimle yeni İl genel Meclis Başkanı olan Dursun Çakır, yaz sezonunda çalışmaları Öncü TV’ye özel değerlendirdi.  Bu dönem çalışmalara erken başladıklarını söyleyen Çakır, asfalt çalışmalarında kaliteye önem verdiklerini dile getirdi.

“Otobanda Yapılan Yollar Gibi Yol Yapıyoruz”

Çakır,“ Asfalt yapımını ilçeler arasında sıraya koyduk. Bu yıl Akçakoca ilçemizden başladık. Gölyaka, Yığılca, Çilimli ve Merkez şeklinde devam edecek.  Tabi biz sıcak asfalt yapıyoruz.  Biz diyelim ki bir ilçeye yaptığımız 5 kilometre bir asfaltı, sathi kaplama yapsak 10 kilometre olur. Biz yolları biranda bitirebiliriz ama kalıcı ve 10-15 yıllık yollar yapıyoruz.  Yollarımız hakikatten güzel. Bugün otobanda yapılan yollar gibi yol yapıyoruz.  Bu sadece Özel idare bütçesi. Daha evvelki yıllarda da 110 kilometreye yakın asfalt yaptık. İnşallah bu yılda hedefimiz o kadar olacak.  Milletvekillerimiz sağ olsun. Bakanımızın olması bizim için bu dönem daha da şans olacak. Biz her yeni gelen paradan bir program yapacağız anlamına geliyor. “dedi.

“Öncelikli istek yol ve su”

İl Genel Meclisi’nin sorumluluğundaki yerlerde öncelikli isteğin asfalt ve su olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Çakır, bu dönem yapacakları çalışmaları şöyle anlattı:

 “Vatandaşa gidip görüyoruz. Çok fazla istediği bir şey yok. Öncelikli istek yol ve su. Bizde buna bu yıl ağırlık verdik. İnşallah bunu başarırsak insanlarımızı memnun etmiş oluruz.  Suyla ilgili iller bankasına gönderdiğimiz yaklaşık 40’a yakın bir projemiz var. İller bankasından peyderpey hibe olarak çıkan projeler var. KÖYDES kanalıyla bize gelen ödeneklerle yaptığımız projeler var. İşte o KÖYDES herkesin belli nüfusuna göre dağılım yapıyor.  Dün onunla ilgili bir toplantıda yapıldı. Ağustos-Eylül başında bu programlar yapıp sularla ilgili kısımlarda çalışmalar yapıyoruz.”

“Yolları hep beraber korumamız lazım”

Düzce’de zaman zaman yapılan asfaltın kısa sürede bozulmasını ise Çakır, ağır tonajlı araçlara bağladı. Çakır, “Yollarda bozulmalar tonajdan kaynaklanabiliyor. Yolları yaptığımızda tonaja dikkat etmek gerekiyor. Sonuçta iyi yol yapılmış çok yüksek tonajlı araçlar, nakliyede kazanabilmek için yollarda çalışıyorlar. Bunları engellememiz lazım. Tonajdan geçildiği müddetçe ben bu yolların bozulacağına kesinlikle inanmıyorum. O sıkıntı tamamıyla tonajla ilgili. Tonajla ilgili bir kapasite var. Vatandaşların da duyarlı olması gerekir. Yolları hep beraber korumamız lazım. Yoksa bir tonaj uygulaması yaparsın, arkadan o tonajı uygulamadığın zaman geçer insan. Yazık,  bu milli bir servet. O yollar bizim kullandığımız araçların geçmesiyle 15 yılda bozulacağını zannetmiyorum.” diye konuştu.


Haber;s.kaşkır