Yeniden yapılacak ihale nedeniyle gündemden düşmeyen İnönü Parkı başta olmak üzere Düzce Belediyesi’nin işletmeye verdiği park ve sosyal tesislerde yiyecek-içeceklerin pahalı satılması nedeniyle gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Dursun Ay geçtiğimiz günlerde işletmecilere ‘Fiyatları düşürün!” uyarısı yapmıştı. Bu uyarı sonrası fiyatları düşüren işletmelere asılan afişler Vatan Partisi yönetimini kızdırdı. Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, yaptığı yazılı basın açıklamasında, hem belediyeye tepki gösterdi hem de parti olarak önerilerini sıraladı.

“Kirli ilişkilerin olmadığını hiç kimse iddia edemez”
 Düzce’de Belediyesi’ne ait taşınmazlardan haksız kazanç elde edilmesi ve buraların gerçek sahibi olan Düzce halkının yararlanamaz hale getirilmesinin yıllardır tartışıldığını belirten Sönmez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu zihniyetle parklar park halinden çıkartıldı. Düzce’nin en merkezi yerindeki tarihi bir geçmişe de sahip olan İnönü ve Avni Akyol Parklarında beton binalar yükseldi, sırf birileri para kazansın diye. Elbette bu uygulamada kirli ilişkilerin olmadığını hiç kimse iddia edemez. Düzce halkı kendi parklarını uzaktan seyreder oldu. O da yetmedi parklardaki ağaçları da yok etmeye kalktılar. O da yetmedi parkaları ticari alana çevirerek satmaya kalktılar.”

“İnönü Parkı’nı peşkeş çekme kararı da ortada duruyor”
“İnönü Parkı’nı Belediye Meclisi kararıyla kanunsuz şekilde peşkeş çekme kararı da ortada duruyor.” ifadesini kullanan Sönmez, şu şekilde devam etti: “Belediye bu kararı bölge idare mahkemesinde savunamamıştır. O da duruyor. Şimdi sözümona metal yorgunluğu sonucu göreve başlayan yeni belediye başkanımızın bu konularda duyarlılık gösterdiğini görmekteyiz. Kalıcı düzenlemeler yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz. Şimdi belediyemiz bu işletmelere rica etmiş çay 1 liraya inmiş. Yıllardır milletin ensesinde boza pişirdiniz, şimdi bir yanlışınızı kısmen de düzeltme gayretinizi pankartla ilan ediyorsunuz. Düzce halkı ne yapsın? Astığınız pankartın karşısına geçip alkış mı yapsın? Aynı  fiyat indirimi eleştiriler sonucu daha önce de yapılmış, birkaç ay sonra yine eski haline gelmişti. Sayın yeni belediye başkanımızın bu konudaki gayretinin samimi olduğunu düşünüyoruz fakat  kalıcı hale gelirse.”

“Bütün parklar müstecirlerden geri alınmalı”
Sönmez parti olarak parklar konusundaki önerilerini ise şöyle sıraladı:
“- Belediyeye ait yerlerde halka sunulan hizmetler piyasa fiyatının altında olmalı.
 - Başta Düzce merkezdeki parklar olmak üzere bütün parklar müstecirlerden geri alınmalı, sözleşmesi bitenler ihaleye çıkarılmamalı, belediye tarafından çalıştırılmalıdır.
- Parklarda yasa ve yönetmeliklere aykırı yapılar yıkılmalı, park vasfı kazandırılmalı.”