Düzce Belediyesi'nin bayramdan sonra açmayı planladığı yeni belediye Binası ve Cedidiye Camii arasında kalan yolu ulaşıma kapatması başta bölgede faaliyet gösteren esnaflar olmak üzere herkeste şaşkınlık uyandırdı. Eleştiriler yoğunlaşırken, bölgenin yaya alanı olacağına ilişkin bilgiler ile Yeni Belediye Binasının otopark sıkıntısına çözüm olması için düzenlemenin yapılacağına ilişkin spekülasyonlar yoğunlaşıyor.

Eleştirilerin başında bu yolun Atatürk Bulvarı'nın uzantısı olması nedeniyle trafik yükü fazla olan yollardan biri olması geliyor. Çoban kavşağından şehir merkezine giren bir kişinin Asar deresi boyuna ulaşması için alması gereken mesafede oldukça büyük bir fark olduğu, bu uygulamanın ulaşımı oldukça önemli ölçüde aksatacağı eleştirileri yapılıyor.

Ayrıca, ramazan ayı boyunca güzergahtaki diğer önemli dönüş yollarının da Ramazan çadırları nedeniyle kapatıldığı, bu yolun kapatılması ile birlikte Düzce Merkez ve Asar boyu arasında ulaşımın zorlaştığı da dile getiriliyor.

Bu alanın ne yapılacağı da tam olarak kesinleşmiş değil. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in burasının bir kentsel dönüşüm programı çerçevesinde yaya bölgesine dönüştürülmesinin planlandığını söylemesine rağmen, bu alanın yeni belediye binasının hizmete girmesi ile birlikte ortaya çıkacak otopark ihtiyacının karşılanması için kullanılabileceği de düşünülüyor.