Kocaeli’de çalıştığı işyerinden 7 ay önce malulen emekli olarak ayrılan ve Yığılca’ya bağlı Asar Köyü’nde depremde gördüğü ağır hasar nedeniyle hakkında yıkım kararı verilen annesinden kalan 2 katlı evine dönen 3 çocuk babası Ali Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendisi için yaptıracağı evi, tapu işlemleri için istenen ücreti temin edemediği için yaptıramıyor.





Engeline rağmen çalıştı
Aylık 970 lira emekli maaşı olan ve bir kızını üniversitede okutmaya çalışan Öztürk, yüzde 93 engelli raporu olmasına karşılık yıllarca ailesine bakmak için çalıştığını ancak platinli bacağı ve artan rahatsızlıkları nedeniyle malulen emekli olmak zorunda kaldığını söyledi.

Her an yıkılma tehlikesi bulunan ve çatısı damlayan evde tek başına kalan Öztürk, her akşam solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Devlet evi yapacak ancak tapu masrafını ödeyecek gücü yok
Eşinden ayrı olan Öztürk, Düzce Valiliği ve Yığılca Kaymakamlığı’nın girişimleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kendisi için yaptırılacak yeni evin inşaatını annesinden kalan arazinin kardeşiyle müşterek olmasından dolayı başlatamıyor. İnşaatın başlaması için müşterek tapunun bölünmesi gerektiğini belirten Öztürk, başını sokabileceği bir evin yapılabilmesi için gerekli olan tapu işleminden istenen 3 bin lira tutarındaki ücreti karşılayamadığını ifade etti.

Üniversitede okuyan kızının yurt borcunu da kapatamadı
Kayseri’de üniversite okuyan kızının biriken yurt borcunu da ödeyemediğini söyleyen Öztürk, “2 bin lira borç birikti. Yığılca Kaymakamımız sağ olsun birkaç ay destek oldu. Ancak kızımın yurt borcunu hala kapatamadım.” dedi.

970 liralık emekli maaşı ile hem kızını okutmaya çalışan hem de hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebileceği bir evin hayalini kuran Öztürk, tapu işlemleri için istenen 3 bin lira ve yurt borcu için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Haber: Y.SEVER