Tekstil sendikalarının savaşı devam ediyor… Doğanlı'da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının işçilerinin E-Devlet şifrelerinin kendi bilgileri dışında alındığı iddiasıyla Adliyeye yürüyen ve suç duyurusunda bulunan Teksif Sendikası’na cevap gecikmedi. Suçlamaların hedefindeki sendikanın DÜzce Temsilcileri bugün haber merkezimizi ziyaret ederek iddialara yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

 

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç imzalı açıklamada Türk-İş'e bağlı TEKSİF Sendikası’nın Öz İplik-İş'i ve üyelerini hedef alan etik dışı davranışlarını hızlandırdığı örgütlenme çalışmaları olduğu bölgelerde sendikalarına karşı karalama kampanyalarına başvurduğunu savunuldu.

 

Söz konusu fabrikada Öz İplik-iş sendikasının işçilerin teveccühü ile çoğunluğu elde ederek Yetkili Sendika olduğunu hatırlatan İnanç, “İşçiler tarafından ‘istenmeyen sendika’ ilan edilen söz konusu sendika, illegal eylemlere başvurmakla beraber, işyerine ve kendi sendikasına üye olan işçilere zarar verecek kadar çirkinliğe bürünmüştür. Hür irade, örgütlenme özgürlüğü, emeğe saygı kavramlarının hiçbirini sendikal kimlikleriyle bütünleştiremeyen Teksif Sendikası bir kez daha bu ‘acemi’ ve ‘gerginlik üreten’ tutumunu gözler önüne sermiştir. Bu girişimlerle, sendikamız ve üyelerimiz yıpratılmak istenmiş, ancak üyelerimiz korsan eylem, söylem ve çalışmalara hiçbir zaman kulak asmamıştır. Sendikamız başta üyeleri olmak üzere tüm çalışanların haklarını koruma mücadelesi veren bir sendikadır. Sendikamız Öz İplik-İş, işçilerimizin yer aldığı her yerde sorumlu sendikacılık anlayış ve duruşunu kararlılıkla sürdürecektir. Yapacağımız toplu sözleşme de hezeyan içinde olan sendikalara gerekli cevabı verecektir.” denildi.  

 

Haber;S.KAŞKIR