Denizi, yeşili, doğal ve tarihi güzellikleri ile turizm açısından cazibe merkezi konumuna ulaştırılması hedeflenen Düzce’de bir eylem planı toplantısı daha gerçekleştirildi. Dün akşam Düzce Valiliği, Düzce İl Özel İdaresi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Düzce Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer alan iki projenin tanıtımı yapıldı.


Vali Ali İhsan Su, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce'de görev yapan resmi kurum yöneticileri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, turizmle ilgili çalışmalar yapan sivil toplum örgütlerinin yönetim kurulu başkanları ile Düzce'de bulunan turizm acentalarının sahipleri ile otel işletmecilerinin katıldığı toplantıda yine Düzce’nin eşsiz turizm potansiyelleri üzerinde durularak tanıtım noktasında yapılması gerekenler anlatıldı.


Vali Ali İhsan Su, Düzce’nin turizmdeki hedeflerine dikkat çektiği konuşmasında tanıtım noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı.


Vali Su, “Düzce tabiat harikasıdır.2014 yılında turist sayısını 218 binden 300 bine çıkarmamız lazım bunun için ilimizin değerlerini çok iyi tanıtmamız anlatmamız, bu turizmi geliştirmek için neler yapmamız gerektiğini de çok iyi bilmemiz gerekiyor. Düzce her alanda sahip olduğu çok önemli değerlere sahip. Bunları tanıtmak için yeniden turizm eylem planı yaptık. Bu planla Düzce’mizin avantajları nelerdir, dezavantajı nelerdir, neler yapılması gerekiyor bunlar belirleyen bir yol haritasını çıkarmaya çalıştık. Düzce’mizi tanıtmak için bir tanıtım filmi yapacağız. 3-4 dilde sadece turizmi değil buranın sanayisi turizmi tanıtımı komple tanıtan bir film yaptıracağız. Bunu dışında gelen turistler için mobil tur rehberi hemen hemen yaptırdık bitti. Kısa gösterimi yapılacak, bunu hizmete alacağız. Düzce’yi tanıtan prestij kitabını hazırlıyoruz. Kültür envanteri çalışmasını bitirdik basıma geçiyoruz. Bunun dışında 3 boyutlu tanıtım CD’si yaptırıyoruz. Yılan Çatı Kanyonu Aydınpınar şelalelerini yeniden değerlendirmeye aldık turizme kazandırmak için milli park veya tabiat parkı gibi teklifini yaptık onlarda gerçekleşecek onları da kullanıma sunmuş olacağız.” dedi.


Fabrikaları sevmiyorum


Düzce’nin doğal güzelliklerine vurgu yapan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz; sanayi yerine turizmde gelişmenin daha doğru olduğunu savundu.


Korkmaz, “Düzce’nin kalkınmasını sahip olduğu imkânlar çerçevesinde olmasını istiyorum. Fabrikaları sevmiyorum, kalkınmak için gerekli ama yeri böyle güzel bir yerde olmasını istemiyorum olacaksa da limitli olmalı, çevreyi kirletmemeli, çocuklarımızın geleceğini karartmamalı. Benim bu düşüncelerim birçok arkadaşımız tarafından hoş karşılanmıyor. “Biz nerede iş bulacağız?” diyorlar Aslında iş hazır, bu doğal güzelliği siz milyar dolarlarda verseniz oluşturabileceğiniz bir güzellik değil. Elimizdeki bu güzelliklerin kıymetini bilmezsek arzuladığımız gelmesini istediğimiz fabrikalar bir gün bu imkânlarımızı elimizden alacağını düşünüyorum. Bana kızmasınlar bu konuda her platformda tartışılacak bir konu tartışmaya da açığız.” dedi.


Konuşmaların ardından toplantıya katılanlara 3 boyutlu Düzce tarihi ve turistik mekanlarının fotoğrafları ile Cep telefonu uygulaması tanıtıldı.

 

 

Haber;S.Kaşkır