Tüm dünyada olduğu gibi Düzce’de de uyuşturucuyla mücadele edilmeye devam ediliyor. Güvenlik güçleri zehir tacirlerinin kökünü sokaklardan kazımak için dört koldan çalışma yürütürken, Düzce Valiliği öncülüğünde de toplumsal odaklı faaliyetler daha geniş kitlelere ulaşıyor. Uyuşturucu kullanımının önüne geçmek ve gençleri bağımlılık yapıcı her türlü maddeden uzak tutmak amacıyla gerçekleştirilen sosyal projeler için toplumun ilgili kesimlerinden destek isteniyor.

Bu kapsamda daha önce muhtarlar, öğretmenler ve din görevlilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarının bu seferki konukları Düzce’de görev yapan basın mensupları oldu.

Düzce Valiliği Toplantı Salonu’ndaki programa, Düzce Valisi Zülkif Dağlı da katıldı. Programda Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş ve İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Zeynep Alçelik tarafından Düzce’de yapılan etkinliklerle ilgili bilgi verildi.

“Bağımlılık çok önemli”
Bağımlılığın etkisine değinen Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş:

“İnsanlarda bağımlılık yapan etkenler vardır. Bunu kontrol altına almak gerekiyor. Kişi kendini rahatlamak için bu tarz kötü alışkanlara özeniyor ve bu alışkanlıklar ciddi zararlara neden olabiliyor. Bunun için dünya genelinde pek çok deney yapılıyor ve bu deneyler sonucunda çarpıcı sonuçlar çıkabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Düzce’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Zeynep Alçelik de yaptığı açıklamada:

“Kesinlikle bize gelip anlatsınlar”
“Düzce Valiliği’nin katkılarıyla Düzce’de çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında aşamalı olarak kurumlarımızla birlikte hareket ediyoruz. İnsanlar utandıkları için bize tedavi için gelmiyor. Ancak kesinlikle çekinmesinler ve mutlaka bize gelsinler. Bu sonuçta utanılacak bir şey değil sağlığı bozan bir konudur.” dedi

Haber: M.AYDIN