Düzce'de bozuk yol sıkıntısından muzdarip Şıralık Mahallesi'nde hem görüntü kirliliği oluşturan hem de miadını dolduran asfaltın uzun süredir yenilenmesi bekleniyor.

Çukur ve yamalarla doldu
Şehir Mezarlığı istikametinden Şıralık'a ulaşım sağlanan yolun kullanım olarak artık sürücülere zor anlar yaşattığı şikayetleri üzerine soluğu mahallede alan haber ekibimiz, çukur ve yamalarla dolan yolun yarattığı sıkıntıları yerinde görüntüledi.

8 yıldır asfalt yenilenmedi
Asfalt dökülmesinin üzerinden geçen 8 yılda bir çok noktasında çökme ve çukurlar meydana gelen yolun neredeyse her yanında yama olması sürücülerin yoldan zikzaklar çizere ilerlemesine neden oluyor.

Toz sıkıntısı da var
Kimi yerlerde dolgu malzemesi olarak sadece çakıl taşlarının kullanıldığı yamalı yolda yaz ayları ile birlikte toz sıkıntısının da baş gösterdiğini belirten mahalleli, artık Düzce Belediyesi'nin geçici değil kalıcı çözüm sağlamasını istedi.

Araçlar zarar görüyor
Her gün onlarca aracın geçiş yaptığı yolda sarsıntılı şekilde ilerlemekten bıktıklarına ve bu durumdan araçlarının da zarar gördüğüne dikkati çeken tepkili vatandaşlar, Düzce'nin bir çok mahallesi yeni asfalta kavuşurken, artık her tarafı alarm veren yolun neden yenilenmediğini sorguladı.

"Yolu yamamayın, yeni asfalt dökün!"
Bir çok kez belediyeye bu konuda taleplerini ileten mahalleli, yama dışında yolda yapılan hiçbir çalışma olmadığını vurgularken, Düzce'nin bir mahallesi olan Şıralık'ın üvey evlat muamelesi görmesinden bıktıklarını belirterek, belediyeye "Yolu yamamayın, yeni asfalt dökün!" çağrısı yaptı.

Haber: C.ÜSTÜNER