İnşaatı tamamlanmak üzere olan  “Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali”ne son rötuşlar yapılmaya devam ediyor. Düzce’nin yıllardır özlemle beklediği terminalin 11 Temmuz’da açılacağı belirtildi. Bu nedenle terminal için yol yapım çalışmaları, bina içi alçı-sıva işi ve çevre düzenlemelerinde de için hummalı bir çalışma var.Terminal binası için çalışma sürerken terminale giden bağlantı yolları ve otoban gişeleri ile 18 uygulaması adı altında alınan yerlerle ilgili olarak ciddi bir çalışmanın yapılmaması kafaları karıştırıyor.

OTOBÜSLER NEREDEN GİDECEK?

Vatandaş “Bu otobüsler nereden gidecek? Bitmemiş bir köprüden mi yoksa şehir merkezinden mi geçecekler?” gibi soruları çokça sormaya başladı.11 gün sonra açılacak terminalin otoban bağlantısının yapılmamış olması, yeni sorunları da beraberinde getireceği düşünülüyor.Otoban bağlantısı olmadan açılacak olan terminalin şehir içi trafiğini kilitlemesinden korkuluyor.

Bağlantı yollarında özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde Darıcı Mahallesi’ne yapılan terminal daha açılmadan yaşanan trafik yoğunluğu, İstanbul trafiğini aratmıyor. Uzun süredir tamamlanmayı bekleyen Selahattin Olcar Köprüsü ve köprünün devamındaki Haydar Gördebil Bulvarı, sabah ve akşam saatlerinde durma noktasında geliyor. Bu trafiğe bir de terminal trafiğinin eklendiği düşünüldüğünde trafiğin iyice içinden çıkılmaz bir hal alacağı düşünülüyor.

ZEMİNLE İLGİLİ SIKINTI

Düzce'de yılan hikayesine dönen OSB-Otoban bağlantısına ilişkin konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, yerle ilgili problemler olduğuna dikkat çekmişti. Özlü, "Otoban OSB bağlantısı ile ilgili yer teslimi yapıldı. Müteahhit firmayla görüştük. Tarım arazisi olması nedeniyle zeminle ilgili bir takım zorluklar var. Günbegün takip ediyoruz. Seçim döneminde ne söz verdiysek bir bir yerine getirilecek.“ diye konuşması küçük de olsa bir takım sıkıntıların olacağı sinyalini vermişti.

Bakan Özlü'nün daha önce dile getirdiği “zeminle ilgili  sıkıntının” 11 Temmuz tarihine kadar   çözülüp çözülmeyeceği bilinmezliğini koruyor.

 Haber;S.KAŞKIR